Örebro Futsal Club

Roger Karlsson levererade poetisk punk på East West

- .

Fredagen den 30 oktober gästade Roger Karlsson Örebro och East West. Det var hans första besök i staden sen 1994, och första gången som han skulle uppträdda som soloartist. Roger släppte tidigare i år sitt sjätte album Kysser Sörmlands jord.

Förutom Roger uppträdde även Örebroprofilen Björn Wallgren med sitt nya band som heter Björn Lycklig. Han arbetar även på RMP Musik där Roger Karlsson återfinns, det var därför Roger ikväll stod spelade i Örebro efter 21 års frånvaro.

Annons ▾

Roger Karlsson och hans band imponerade stort, det märks att de har spelat ihop ett tag. Något som Roger även påpekade i en telefonintervju som han gjorde mer Örebro Tribune tidigare i veckan. Dock hade man inte utfört någon ordentlig ljudcheck, utan bad ljudteknikern att justera ljudet mellan låtarna. Något man på ett kul sätt skämta bort genom kalla det för mellansnack.

För att på bästa sätt beskriva Rogers musik kan man säga poetisk punk. Hans röst i kombination med musiken och låttexterna för tankarna till hans bakgrund men även den senaste skivas budskap om främlingsfientlighet och utanförskap. Låten ”Ljusår från varann” handlar t.ex om en tiggande kvinna utanför den lokala matbutiken i hans hemkommun.

I en annan låt berättar Roger om att han är uppvuxen i Alby och på hans tid var alla välkomna dit oavsett hudfärg och bakgrund. Kvällens personlig favorit för mig var dock den mer rockiga ”Vem ylar allra mest”, där både Roger och hans band visar upp att de även kan spela rock’n roll.

Björn Lycklig uppträdde innan Roger Karlsson och bjöd publiken på en form av lugn rock kombinerat med frontmannen Björn Wallgrens otroliga utstrålning. Bland annat spelade de ”Jockes Kalas” där Björn sa att förra gången den spelade den låten på East West sprack flaskorna i baren.

Den här gången höll dem men Björn var lika energisk som vanligt. Bandet avslutade deras spelning med en hyllningslåt till Anders F Rönnblom som heter ” Dansa med Dylan”. För er som inte hann ta er till East West kommer en ny chans lördagen den 31 oktober. Då spelar Björn Lycklig, Roger Karlsson och Johan Johansson på Plektrum.

FIKK - För att alla behövs
Läs också