Örebro Futsal Club

Lillasyster var huvudakt på nya rockklubben Örebro Rawk-klubb

· Publicerad: 1 november 2015 · 16.54.

Lördagen 31 oktober hade rockklubben Örebro Rawk premiär på Ritz. Bakom klubben ligger bland annat två lokalprofiler från bandet Smash into Pieces, Adam och Isak. På premiärkvällen spelade tre band, With Heavy Hearts och General Greed, samt kvällens huvudakt som var Göteborgsbandet Lillasyster.

Frontmannen i Lillasyster är Martin Westerstrand som slog igenom i slutet av 90-talet med bandet Lok. När Lok lades ner 2002 bildade han gruppen Rallypack, men när man bestämde sig för att sjunga på svenska bytte gruppen namn till Lillasyster. Deras störa framgång är en cover på Rihannas hitlåt Umbrella.

Annons ▾

Igår kväll stod alltså Lillasyster på Ritzscen som huvudnummer på Örebros senast tillkomna rockklubb. Ett band jag länge känt till men aldrig riktigt börjat lyssna på eller för den delen sett live. Min första upplevelse med bandet delar upp mig i två omdömen. Först tänker jag på den grabbiga och simpla mentalitet hela konserten har. Martin frågar publiken om de har druckit öl och lyssnat på hårdrock.

Dessutom saknar Lillasyster de där intressanta låtarna för att man ska bli engagerad. Det är egentligen bara Umbrella man kommer ihåg. Konsertens ljud gick också att ifrågasätta, många gånger hörde jag inte sången. Något som även Martin visade när han gång på gång bad om att få justera sin mick.

Men samtidigt finns där någon ironi, både humor och charm. Martin har skrivit en låt om ett ex som dumpade honom, något som många har gjort men han skämtar samtidigt om det. Lillasysters debutalbum heter också ”Hjärndöd musik för en hjärndöd generation” vilket också skapar en känsla av självdistans.

Det jag dock blir mest imponerad av är hur bandet lyckas få ihåg publiken. Det var inte någon skrytsam summa som hade dykt upp på premiärkvällen. Men Martin har en så pass bra scennärvaro att han får med sig publiken i näsan varje låt. Och i slutändan blir det en lyckad konsert på en lyckad premiärkväll.

FIKK - För att alla behövs
Läs också