Örebro Futsal Club

Rögle vann helgens dubbelmöte mot Örebro

- .

Helgens dubbelmöte mot Rögle slutade i misär för Örebro. Fredagens förlust med 6-3 följdes upp av en ny ikväll. Örebro förlorade hemma med 2-4 mot ett lag ansågs vara ett bottenlag i årets säsong. Nu har Rögle tagit in 6 poäng på Örebro och ligger bara tre poäng efter.

Kvällens förlust var även den tredje raka för Örebro då man tidigare i veckan förlorade hemma mot Malmö. Och det här kan mycket väl utvecklas till en negativ trend för klubben. Ikväll var det ett par detaljer som inte funkade.

Annons ▾

Örebro spelade ändå hyfsat bra i första perioden men kunde inte utnyttja något av de tre numerära överlägena som de hade. Anders Eriksson gav dock laget ledningen med 17.21 kvar av perioden, men Dominik Granak kunde genom ett kraftigt slagskott kvittera ca två minuter senare.

I andra perioden tog gästerna över och kunde gå upp till en 1-3 ledningen innan Julius Hudacek lämnade isen. Slovaken gjorde ikväll en svag insats och släppte in två billiga mål. Framför allt på 1-3 målet från Sebastian Wännström, där pucken i låg fart precis gick förbi Hudaceks plockhandske.

Rögle hade också enkelt att ställa om i kvällens match, flera av deras mål kom till på konstringar. Ett positivt besked för Örebro i andra perioden var att Henrik Lundberg inte hade några problem att komma in och stänga igen och även att Marko Anttila gjorde säsongens första mål.

I tredje perioden gick Örebro för en kvittering och skapade ett par riktigt gifta i chanser. Men tillslut kunde Rögle sätta 2-4 målet i tom kasse efter att Örebro tagit ut målvakten. Nu är det speluppehåll då nästa omgång är torsdagen den 12 november, då åker Örebro till Norrland för att möta Skellefteå AIK.

FIKK - För att alla behövs
Läs också