Örebro Futsal Club

Nagelbitande spänning när Örebro besegrade Lindesberg

- .

Örebro Volley har inlett säsongen starkt och tog första segern i länsderbyt mot Lindesberg, i Lindesberg. Ikväll var det dags igen för ett nytt derby, men den här gången möttes de i Idrottshuset. Förväntningarna var stora, skulle Örebro ta sin andra raka derbyseger eller skulle Lindesberg få sin revange.

Örebro började bäst och fullkomligt spelade ut Linde i första setet. De vann med 25-14 och gästerna såg riktigt blek och frånvarande ut. Andra set började också bra för hemmalaget, men den här gången kom Linde tillbaka och bjöd upp. Fast Örebro kunde hålla tillbaka och segrade med 25-21.

Annons ▾

Lindesberg hade fått kontakt och lyckade resa sig i tredje set där man vann med 17-25. Nu var det Örebros tur att se frånvarande ut, varandra försök till offensivt spel blockerades av Linde. Örebros defensiv hängde in med och Lindesberg utklassade hemmalaget i fjärde setet med 15-25.

Det skulle bli ett femte och avgörande set där hemmalaget visade musklerna och tillslut kunde vinna med 16-14. Men det var inte helt utan nerver. Spänning var total när Örebro tog kommandot och Lindesberg kvitterade till 14-14. Efter två smarta spel kunde hemmalaget ta hem segern och glädje var totalt.

FIKK - För att alla behövs
Läs också