Örebro Futsal Club

DVD-recension på Escobar: Paradise Lost

· Publicerad: 11 november 2015 · 12.46.

Knarkkungen Pablo Escobar var i slutet av 80-talet en av världens rikaste män. Han delade Colombia i två läger, de som älskade honom och de som avskydde honom. Men filmatiseringarna om honom har varit få. På Netflix kan man bland annat se serien Narcos som är baserad på hans liv och förra året kom den här filmen där Benicio Del Toro porträtterar Escobar.

Filmen handlar inte direkt om Pablo Escobar utan om en fiktiv relation mellan kanadensaren Nick (Josh Hutcherson) och Escobars systerdotter Maria (Claudia Traisac). Nick och hans bror beger sig till Colombia för att surfa. I ett litet colombianskt samhälle träffar Nick en tjej som heter Maria. Men när Nick träffar Pablo förändras hans liv för all framtid.

Annons ▾

Escobar: Paradise Lost är en film som innehåller många klichéer och fördomar om västvärldens föreställning om Sydamerika, de flesta stereotyperna förekommer i filmen. Men samtidigt gör Benicio Del Toro ett bra porträtt som Pablo Escobar, en man som man egentligen vet ganska lite om. Om man bortser från den hänsynslösa knarkkungen som han är känd som.

Filmens intressantaste del är ändå Nicks psykologiska påfrestning som han måste genom gå när relationen till Maria och Pablo blir djupare och mer komplicerad. För egentligen är filmen Escobar: Paradise Lost en ganska ointressant historia, jag blev under filmen mer intresserad av Escobar och serien Narcos.

Escobar_DVDRegi: Andrea Di Stefano
I rollerna: Benicio Del Toro, Josh Hutcherson, Claudia Traisac m.df.
Genre: Thriller/Drama
Speltid: 1 tim 55 min
Prod.år: 2014
Ålder: Rek. från 15 år

FIKK - För att alla behövs
Läs också