Örebro Futsal Club

KIF kryssade mot PSG i historisk match på Behrn Arena

- .

Ikväll spelades första matchen i andra omgången av damernas Champions League. För KIF Örebro var det här en historisk match då stjärnlaget från Frankrike PSG stod för motståndet. Och hemmalaget fick en smakstart när Sanna Talonen-Torstensson i den 3:e minuten satte 1-0 bakom Katarzyna Kidrzynek i PSG i målet.

PSG valde bland annat att inte starta med någon av de svenska landslagsspelarna, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist eller Kosovare Asllani. Något som var synd för den svenska publiken, men KIF Örebro bjöd gästerna på ett bra motstånd och pressade dem länge. Dom 5976 stycken personerna på läktaren fick ändå se en underhållande match.

Annons ▾

PSG skulle sakta men säkert äta sig in i matchen och även om halvtidsresultatet blev 1-0 hade gästerna två skott i ribban. KIF försvarade sig bra och rensade bort många bollar samtidigt som Carola Söberg var stabil i målet.

I andra halvlek gick PSG för en kvittering och de kom allt närmare målet och pressade KIF högt. Det var ändå hemmalaget som skapade den farligaste chansen i början av halvleken. På en kontring sköt Sanna Talonen-Torstensson bollen utanför, när man borde ha gjort mål.

PSG:s kvittering kom tillslut när Rozeira Cristiane sprang sig loss och skickade in en boll som Anja Mittag placerade bakom Söberg. Därefter byttes Caroline Seger in och ett par minuter senare äntrade även Lisa Dahlkvist planen. Dahlkvist som tidigare i år representerade KIF.

Matchen slutade 1-1 och det här var även KIF:s lagkapten Elin Magnusson sista hemmamatch. Hon tackades av efter matchen efter att ha representerat klubben i 17 år. Returen mellan KIF och PSG spelas i Paris onsdagen den 18 november kl 20.00.

FIKK - För att alla behövs
Läs också