Örebro Futsal Club

Varning när minionerna ger sig ut på jakt efter ny ledare

· Publicerad: 13 november 2015 · 18.58.

När filmen och historien om dom små gula Minionerna börjar så kastas man i redan vid tidernas begynnelse där man är under ständigt på jakt efter en herre att tjäna. Tiden minionerna söker så stöter dom på de mest frånstötande mästarna som någonsin existerat under världens tidslinje. Detta får mungiporna att dras längre och längre upp ju längre in i filmen vi kommer.

Gång på gång misslyckas de med att behålla sina ledare. Ledarna hittar dom ifrån kritatidens dinosarie T-rex till den franska Napoleon, alla ledarna som korsar deras värld har en gemensam nämnare, dom önskade att dom alldrig träffat på minionerna. Den utstickande minionen Kevin har en plan att ge sig ut i världen, detta tillsammans med dom två sköningarna, tonårsrebellen Stuart och den rare lille Bob för att hitta en ny mästare att tjäna och arbeta för.

Annons ▾

Distributör: Universal Pictures
Svensk Biopremiär: 2015-07-01
DVD-premiär: 2015-11-16

Filmens regissörer Pierre Coffin och Chris Renaud har prickat precis rätt, detta är en helhärlig, animerad familjefilm. Rösterna i filmen hittar man bland annat Sandra Bullock, Steve Carell och Jon Hamm.

Varje rörelse, varje blinkning så märker man väl hur mästerligt man lyckats animera världarna och figurena i filmen. Det är svårt att hålla sig för skratt, man har svårt för att inte gilla den här filmen. Personligen så måste jag lägga till ett MEN, filmen kan bli för mycket av det goda. Det roliga bara går och går som en Duracell-kanin och det kan bli lite tröttsamt.

Filmen har DVD-premiär på måndag den 16 november 2015 – I samband med premiären så utlyser vi på Örebro Tribune en utlottning av filmen på DVD

FIKK - För att alla behövs
Läs också