Örebro Futsal Club

Många bränder i bostadsområdet Vivalla under natten

· Publicerad: 14 november 2015 · 07.50.

Bostadsområdet Vivalla har under natten till lördagen utsatts för flertalet bränder i både byggnad och flertal fordon.

Räddningstjänsten har tillsammans med polis vid flertal tillfällen under natten mot lördag larmats ut till bostadsområdet Vivalla i nordvästra stadsdelarna av Örebro med anledning av flertal bränder. Man kan inte utesluta att bränderna under natten är anlagda.

Annons ▾

Bilbränder och en kolonistuga i brand
Första larmet som inkommer klockan 01.40 tiden under natten till lördagen och handlar om en brand i ett fordon, en personbil som står parkerad på Versgatan brinner. Det är vid tillfället för utlarmningen oklart hur pass omfattande branden är, spridningsrisken till fordon och byggnader i närheten.

Klockan 02.33 så inkommer nästa larm om att en fristående byggnad brinner vid kolonilotterna, detta i höjd med Strofgatan i Vivalla. Senaste tiden har byggnaderna i koloniområdet varit utsatta för bränder.

SOS Alarm larmar vid klockan 04.19 ut räddningstjänsten mot Lyrikgatan där det brinner, det är obekräftade uppgifter vad som härjats av brand, det som framkommer är att någonting utomhus brinner på Lyrikgatan i Vivalla.

Klockan 04.44 så så inkommer ännu ett larm om att det brinner ett fordon på Vivallaringen i bostadsområdet Vivalla. Räddningstjänsten kallas tillsammans med polisen fram till platsen.

Klockan 06.42 brinner det i en personbil på Versgatan i Vivalla. Fordonet som är aktuellt för utlarmningen står i närheten av busshållplatsen.

Bränder innebär stora kostnader – pengar dras ifrån samhällsnyttan
Anlagda bränder är ett allvarligt brott som kostar samhället över en miljard kronor per år, enligt vissa källor är 40 procent av alla bränder årligen anlagda. Det är inte försvarbart att man inte vet att dessa pengar måste komma ur en plånbok för att sedan spara in i dom samhällsnyttiga kassorna.

100 miljoner genom hela branschen för bilbränder – bara i år
Bara i år så är kostnaden runt 100 miljoner kronor för bilbränder menar man från försäkringsbolagen. Högre försäkringspremier innebär mer i familjens kassa försvinner. Genom att vara delaktig i att anlägga bränder så eldar man upp sin egen familjs pengar.

Det förekommer även avsiktliga bränder i bedrägerisyfte, men är ju fortfarande anlagd brand och ett allvarligt brott.

FIKK - För att alla behövs
Läs också