Örebro Futsal Club

Våldsam snattare misstänkt för rån mot butik på väster i Örebro

- .

En väktare ertappar en man som stoppar på sig matvaror inne i matbutiken Ekershallen på väster i Örebro. Händelsen utspelar sig vid 19-tiden under söndagen. När väktaren konfronterar mannen så blir denne våldsam och sätter sig till motvärn.

Polisen är snabbt på plats med flera patruller och kan gripa mannen som sedan tidigare är välkänd av polisen. Mannen förs med till polisstationen där det hålls förhör med honom.

Annons ▾

Mannen är i skrivandes stund kvar i polisens förvar och är i nuläget misstänkt för rån mot butiken, ett så kallat motvärnsrån.

Fakta om Motvärnsrån
Motvärnsrån är rån där någon ingripit mot stöld eller snatteri genom att försöka återta det stulna godset och gärningspersonen brukat våld (motvärn). Skillnaden mot övriga butiksrån är således att våldet, eller hotet, sker först efter det att gärningspersonen hamnat i en trängd situation. Fakta: BRÅ

FIKK - För att alla behövs
Läs också