Örebro Futsal Club

Rock Bar – Liten scen med internationell prägel

· Publicerad: 16 november 2015 · 15.25.

Puben Rock Bar ligger längst med Storgatan i centrala Örebro och är ett av få uteställen på den norra delen av centrala staden. Puben har huserat där ungefär i fyra år då den ersatte den gamla Pastabaren.

De nuvarande ägarna har valt att satsa på en rockbar då utbudet av den typen av utestället är få i Örebro. De senaste två åren har puben satsat stort på musikframträdanden och kan därför också räknas som en livescen.

Annons ▾

Ljus:
Rock Bar har valt att använda det befintliga ljuset lokalen under konserterna. Ingen spottar eller strålkastare används för att skapa någon ljusshow. För fotograferna är ljusförhållandena katastrofala, men artisterna som uppträder syns åtminstone.

Ljud:
Ljudet på Rock Bar är bra, man hör både sång och musik klart och tydligt fast arrangörerna inte använder någon speciellt påkostad ljudanläggning. Du kan stå utanför och höra musiken lika bra som inomhus, om dörren är öppen vill säga.

Scenkonstruktion:
Det största problemet här är att det inte finns någon scen. Artisterna brukar stå på golvet bredvid baren och uppträda. Detta medför att publiken kommer mycket närmare artisterna och en intim känsla uppstår när varken scen eller kravallstaket finns i vägen.

Artistutbud:
Rock Bars styrka ligger i artistutbud. Här har både internationella band och lokala förmågor uppträtt vilket medför att puben får ett väldigt exklusivt utbud, ett utbud som faktiskt få andra uteställen i Örebro inte kan konkurrera med.

Lokal:
Tyvärr har inte Rock Bar en bra lokal som duger till konserter. Lokalen är för liten och när det börjar strömma till en större publik så blir det fort trångt inne vid baren. Det blir svårt för gästerna att köpa något när det både står band och publik i vägen. Får man inte plats får man stå längre ut i lokalen och då ser man tyvärr inte bandet.

FIKK - För att alla behövs
Läs också