Örebro Futsal Club

Årets julhandel på nätet på väg att slå nytt rekord?

- .

Det är mer än två månader kvar till jul, men planeringen inför julhandeln är i fullt gång. Siffror visar en överraskning i den ekonomiska tillväxten under det sista kvartalet av 2015.
Enligt den senaste rapporten från Statistiska centralbyrån ökade försäljningsvolymen med 3,7 %, jämfört med motsvarande perioden i 2014.

Julhandeln på nätet slår nytt rekord
Årets julhandel på nätet är på väg att slå nytt rekord. Experter förutspår omsättning på 34 miljarder kronor under det sista kvartalet av 2015, vilket motsvarar en ökning av 5 % jämfört föregående år. Rapporten Adobe Digital Index visar att julhandeln står för 19,8 procent av den årliga handeln på nätet i Sverige.
Motsvarande siffror för våra nordiska grannländer är 20,6 procent i Norge, 20,1 procent i Danmark och 18,6 procent i Finland. På global nivå väntas julhandeln stå för 20 procent av årets försäljning.

Annons ▾

Rapporten visar att online-försäljningen för 2015 kommer att når sin topp den 7 december med förväntad omsättning på 870 miljoner kronor. Semesterförsäljningen har i genomsnitt ökat under de senaste åren och den genomsnittliga prisnivån i Sverige 2015 förväntas att nå den lägsta punkten direkt efter jul.

Så detta bli #åretsjulklapp 2015 enligt Twitter
Idag, när det bara är två månader kvar till julafton, är diskutionen minst sagt viral på Twitter om vad som kommer att bli årets julklapp. Här är några exempel:

Jultröja
väggkalendar
selfiepinne

FIKK - För att alla behövs
Läs också