Örebro Futsal Club

East West – Sushibaren som blev en av Örebros främsta livescener

· Publicerad: 17 november 2015 · 15.58.

East West Sushi ligger på Engelbrektsgatan i centrala Örebro. Restaurangen har ett bra utbud med god och varierande kost.

För ett par år sen bestämde sig restaurangen för att satsa på livemusik. Ett koncept som verkligen gick hem, detta då East West idag kanske är den livescen som är mest aktiv med flera spelningar varje månad.

Annons ▾

Ljus:
East West bjuder inte på någon större ljusshow utan man brukar rotera mellan ett antal utvalda färger, ibland blir det rött, grönt eller blått under konserten. Ur en fotografisk synvinkel ställer det här till med problem för den som håller i kameran. Det känns ändå som att publiken får ändå en känsla av konsert under spelningarna.

Ljud:
Ljudet på konserterna håller hög klass på East West, publiken har inga problem att höra både musik eller sång under spelningarna. Ljudteknikerna brukar också finjustera under konserterna vilket visar prov på en professionell inställning.

Scenkonstruktion:
East West har en liten låg scen, men den är ändå mer rymlig än vad man först kan tro och det är inte ovanligt att ett sjumannaband får plats på denna plätt. Om det finns nåt att påpeka så medför det dock att artisterna begränsas av framkomligheten och publiken går ibland miste om en riktigt bra scenshow.

Artistutbud:
På East West scen står både internationella och nationella artister. Publiken kan få en blandad dos av både country, folkmusik och singer-songwriter. Artisterna som kommer till East West brukar ofta hålla hög klass vilket medför att restaurangen lätt kan konkurrera med några av de bästa livescenerna i Örebro.

Lokal:
Restaurangens lokal både blandar och ger. Först och främst är det sittande publik på East West, det medför att platserna är begränsade. Men å andra sidan har publiken inga problem att se artisterna även om scenen är låg. Den stående publiken ställer sig längst med baren vilket ibland kan göra det svårt för den törstige, framför allt när det är mycket med folk.

FIKK - För att alla behövs
Läs också