Örebro Futsal Club

Lastbilschaufför gripen av polis för vårdslöshet

- .

En lastbilschaufför som under onsdagsförmiddagen befinner sig på riksväg 68, norr om Lindesberg kontaktar SOS Alarm och polisen efter att under en körning haft en vårdslös chaufför av en dragbil i ryggen på sin lastbil.

– Lastbilen och chauffören som är utlandsregistrerad låg bakom mig en längre stund, hade jag behövt bromsa så hade olyckan varit ett faktum. Han försöker hela tiden köra om mig, detta fast vi ligger på gränsen hastighetsmässigt. Vid flera tillfällen har mötande trafikanter får väja undan, vid minst ett tillfälle var en frontalkrock riktigt nära, berättar man för Örebro Tribune när vi har kontakt under förmiddagen.

Annons ▾

– Jag var tvungen att kalla ut polis så att vi får stopp på denna chaufför, från vägarna innan någon trafikant råkar illa ut. Det var bara en fråga om tid innan det skett en olycka.

Polisen hinner ifatt lastbilen, eller som yrkesfolket kallar det dragbilen och föraren som är en utländsk chaufför grips av polisen för vårdslöshet i trafik. Polisen meddelar även att det ligger till grund att mannen framförde lastbilen på ett ovarsamt sätt.

FIKK - För att alla behövs
Läs också