Örebro Futsal Club

Luleå besegrade blekt Örebro i Behrn Arena

· Publicerad: 19 november 2015 · 23.18.

Efter ett landslagsuppehåll och ett par bortamatcher var det dags för hemmamatch i Behrn Arena för Örebro. För motståndet stod ikväll Luleå, ett lag som haft stora förväntningar på sig men inte riktigt lyckats leva upp till kraven.

Örebro har spelat bra på sin borta-tour, förlust i sudden mot Skellefteå följdes upp med en 0-5 seger mot Modo och en 0-2 seger mot Djurgården. Hemmalaget var stora favoriter inför kvällens drabbning.

Annons ▾

Men Örebro såg riktigt sega ut i matchen, de hade svårt att tända till. Luleå spelade inte på topp men kunde ändå försvara sig bra mot de bleka anfallsförsök som Örebro skapade. Det var ändå hemmalaget som tog ledningen när Martin Johansson sköt in pucken i powerplay i mitten av andra perioden.

Powerplay skulle ikväll bli nyckeln till segern för Luleå. De kvitterade i slutet av andra perioden när Jonathan Granström skickade in pucken bakom Juluis Hudcek. I början av tredje perioden var det dags igen när Peter Cehlarik satte 1-2, även det i powerplay.

Norrbottningarna fick åka hem till Luleå med tre inkasserade poäng. För Örebro väntar en ny hemmamatch på lördag. Då tar man emot Djurgården.

FIKK - För att alla behövs
Läs också