Örebro Futsal Club

Satin är den populära nattklubben med det rika artistutbudet

· Publicerad: 19 november 2015 · 17.05.

Satin har ända sedan flytten från Olaigatan på Norrcity i Örebro blivit navet på Stortorget under somrarna. Nattklubbens uteservering är en av de populäraste under hela sommarhalvåret och det är nästan alltid fullsatt.

Satin har alltid varit ett gott tillhåll för många musiker och utbudet av livemusik har varit stort vilket har medfört att Satin sätter Örebro på kartan.

Annons ▾

Ljus:
Belysningen på Satin har aldrig varit den bästa. Många gånger har en eller två strålkastare bara riktats mot scenen samtidigt som artisterna ställer sig för att därefter hamna i mörkret. Lokalens utformning bidrar till att det är svårt att få ett bra ljus under uppträdandet.

Ljud:
Ljudet på Satin har alltid varit bra, nattklubben hyr in en av de bästa ljudteknikerna i Örebro vilket bidrar till att kvalitén är hög. Publiken har inga problem att höra vad artisterna sjunger eller vilka låtar som spelas.

Scenkonstruktion:
Scenen på Satin är liten och låg, den är intryckt i hörnet av ett dansgolv. Artisterna behöver inte gå igenom publiken för att ta sig dit men de måste ändå ta sig dit utifrån. Med tanke på vilket artistutbud Satin har så borde de ha en bättre scen.

Artistutbud:
Satins styrka som livescen är utbudet av artister. Flera kända musiker i Sverige har besökt nattklubben och bara i år har Love Antell, Kristian Anttila och No fun at all spelar på deras scen. Dessutom brukar flera av Örebros lokalband uppträdda där. Samtidigt håller Millencolintrummisen Fredrik Larzons rockklubb Tidens Tempo till på Satin.

Lokal:
Om artistutbudet är Satins styrka är lokalen deras svaghet. Den är helt enkelt för liten, fylls det snabbt på med mycket publik är det svårt att röra sig där inne. Dessutom finns där två stora pelare som skymmer sikten. Både trappor och DJ-bås är i vägen. Ska du köpa något i baren blir det också snabbt fullt om det är mycket folk.

FIKK - För att alla behövs
Läs också