Örebro Futsal Club

Konstfrusen skridskobana på Järntorget

· Publicerad: 20 november 2015 · 11.14.

Örebro kommun har hyrt in ett kylaggregat och kommer från och med första advent att konstfrysta fontänen på Järntorget. Söndagen den 29 november, i samband med första advent, är det premiär för skridskobanan.

I visionen för Järntorget var tanken att fontänen skulle kunna användas som skridskobana under vintern, men för att inte vara beroende av vädret förverkligar kommunen nu idén med konstfrysning.

Annons ▾

– Med osäkra vintrar och temperaturer gör vi nu ett försök att istället konstfrysa, vilket det är förberett för sedan tidigare, säger Tommy Karlqvist på Tekniska förvaltningen.

Kommunen hyr ett kylaggregat på test den här vintern, och går det bra med allt finns det planer på att köpa in ett kylaggregat för att kunna fortsätta med skridskobanan även kommande år. Den 20 november ska kylaggregatet vara på plats på Järntorget.

Julaktiviteter på Järntorget första advent
Den första advent är det premiär för skridskobanan, samtidigt som vi hälsar Julbocken välkommen till Järntorget. Under dagen kommer det ordnas aktiviteter, bland annat med besök av tomten och kören Voxette. Det kommer även finnas möjlighet att åka häst och vagn.

– Detta är ännu ett steg i arbetet med att göra Järntorget till en attraktivare mötesplats för alla. Det stimulerar till aktivitet, rörelse och att umgås, säger Anne Pettersson på Stadsbyggnad.

– Det är verkligen kul att vi utvecklar torg tillsammans. Nu när vi får till konstfrusen is finns helt andra förutsättningar för ett levande Järntorg även vintertid. Nu kan vi planera för vinterstämning och aktiviteter i samband med första advent där aktörerna runt torget får bättre förutsättningar att bidra till julstämning på och runt torget, säger Stina Storm på City Örebro.

FIKK - För att alla behövs
Läs också