Örebro Futsal Club

Kulturhusets B-sal – Långt ifrån något ”B” ställe

· Publicerad: 20 november 2015 · 16.37.

Kulturhuset ligger på Järnvägsgatan i Örebro och hette förut Folkets Hus, men bytte namn när föreningen Kulturhuset bildades 2006. Huset har tillgång till A-salen och B-salen.

B-salen har sin ingång på sidogatan Gamla gatan och lokalen ligger i källaren till Kulturhuset. Inte lika glamoröst som A-salen, men B-salen är långt från något B-ställe.

Annons ▾

Ljus:
För att vara en sådan liten lokal med lågt i tak är det imponerande att B-salen kan erbjudanden så högklassigt ljus. Det är inte några spektakulära ljusshower erbjuds men man har inte heller bara slängt upp en strålkastare som är riktad mot scenen.

Ljud:
När det arrangerar spelningar i B-salen finns ofta Örebros bästa ljudtekniker på plats. Det betyder att ljudet nästan alltid håller högklass. Jag har sällan varit på en spelning där man inte har hört varken sång eller musik på.

Scenkonstruktion:
Scenen i B-salen är något lägre än scener på de större konsertlokalerna i staden. Men det är fortfarande en riktigt bra scen. Stor och rymlig, här kan ett band med minst åtta personer få plats och fortfarande ha utrymme till att röra sig fritt. Artisterna måste dock ta sig igenom publiken för att ta sig upp på scenen.

Artistutbud:
Själva B-salen är inte så stor och den används nästan bara till när det kommer mindre kända internationella artister på besök, band eller artister som kan tänkas sig dra en publik på ca hundra. Det medför dock att utbudet blir lite speciellt, artisterna som besöker B-salen brukar inte ofta besöka Örebro.

Lokal:
Lokalen passar som sagt bra till mindre spelningar med en publik på ett par hundra. Det blir sällan trångt och man kan gå till baren utan att folk står i vägen. Men lokalens begränsade yta bidrar dock till att B-salen ibland väljs bort i förmån för större lokaler.

FIKK - För att alla behövs
Läs också