Örebro Futsal Club

Lite mer glamour och lite mer musik, men samma gamla Jonas Gardell

· Publicerad: 20 november 2015 · 23.29.

Jonas Gardell är en av Sveriges främsta gayikoner, under 90-talet slog han igenom som manusförfattare och komiker och har sedan dess varit en aktiv röst för homosexuella.

Nu är han ute och turnerar med sin show Mitt enda liv, och den hade sin premiär redan 2013 men blev en stor succé. Gardell säger att Mitt enda liv är den maffigaste föreställning han någonsin har gjort. Fredagen den 20 november kom den på besök till Örebro och Conventum.

Annons ▾

Jag har alltid uppskattat Gardell och hans skarpa humor, han drev tidigt om homofobi och rasism. En av mina favoritsketcher är Mormor gråter där hela slutklämmen handlar om fördomarna mot homosexuella.

Showen Mitt enda liv är delvis uppbyggd på hans speciella humor, Sverigedemokraterna får sig en känga och Gardell bjuder på ett och ett annat gayskämt. Men samtidigt innehåller Mitt enda liv mer allvarliga toner då Gardell berätta om sin succéserie Torka aldrig tårarna utan handskar och händelserna bakom den.

Mitt enda liv innehåller mycket med melodier och uppträdande som berättar om Jonas Gardell och hans uppväxt. Men samtidigt som det är underhållande och kul att titta på känns det ganska tomt. Vad handlar egentligen den är föreställning om. Innehållet i showen är detsamma som Gardells uppträdande på 90-talet, det är bara lite mer glamour och lite mer musik.

FIKK - För att alla behövs
Läs också