Örebro Futsal Club

Effektivt Djurgården var ett nummer större än Örebro

· Publicerad: 22 november 2015 · 00.02.

I torsdags stod Örebro för en av de sämsta matcherna den här säsongen när laget förlorade hemma mot Luleå. I kvällens drabbning mot Djurgården hade Örebro mycket att bevisa, speciellt när Djurgården är bättre lag än Luleå.

Starten på första perioden vart en mardröm för Örebro, redan efter 5 min kunde Markus Ljungh göra 0-1 i boxplay och fem min senare kunde Robin Alvarez utöka till 0-2 i powerplay.

Annons ▾

Örebros svaghet ikväll skulle vara boxplayet, för i andra perioden kunde gästerna öka på till 0-3 efter att Daniel Brodin helt omarkerad kunde skjuta in pucken bakom Juluis Hudacek. Men Örebro fick kontakt i slutet av perioden, efter en rörig situation framför Mikael Tellqvist kunde Greg Squires lägga in pucken i mål.

Hemmalaget fick den energi de behövde inför tredje perioden. Jakub Krejcik sköt in 2-3 och Daniel Viksten satte 3-3. Örebro hade hämta upp ett underläge på 0-3.

Men ikväll hade Djurgården ett effektivt powerplay och med ca fem minuter kvar av matchen skulle Markus Ljungh skicka in 3-4, hans andra för kvällen.

Nästa match för Örebro är på tisdag, då åker man till Småland för att möta Växjö. Det kanske finns en större chans till seger då Örebro varit bättre borta än hemma. Ikväll kom den fjärde raka förlusten på hemmaplan.

FIKK - För att alla behövs
Läs också