Örebro Futsal Club

Scandic Grand – Hotellet med det rika kulturlivet

· Publicerad: 23 november 2015 · 16.26.

Scandic Grand ligger i händelsernas centrum, granne med Conventum och Örebro City runt hörnet så har hotellgästerna nära till det mesta.

Men Scandic Grand har även ett stort utbud av musik och konserter. Hotellet finns representerat under Live at heart och dessutom arrangerades Folk at Heart där. Vill man njuta av blues, jazz eller folkmusik så är det till Scandic man ska gå.

Annons ▾

De flesta konserterna på Scandic arrangeras i restaurangen som går under namnet Scandic Cupole. Hotellet har även fler lokaler men de används inte lika frekvent.

Ljus:
Lokalens ljus är inte så anmärkningsvärt, här använder man det befintliga ljuset och det räcker för att publiken ska se artisterna, men de får ingen vidare ljusshow att njuta av.

Ljud:
Ljudet är bra på Scandic, publiken hör både musik och sång. Lokalen är inte så jättestor så det finns ingen anledning att dra för mycket ljud.

Scenkonstruktion:
Scenen är låg men det finns ändå mycket med luft på den. Artisterna har inga problem att få plats tillsammans med sin utrusning. Det går även att ta sig på scenen från flera håll vilket medför att artisterna inte behöver gå något publikhav.

Artistutbud:
Både nationella och internationella artister uppträder på Scandics scen. Några av Örebros större arrangörer bokar konserter på hotellet. Detta medför såklart att livescenen får ett helt annat utbud än många andra i Örebro. Även om några av de internationella artisterna ibland är relativt okända för den breda publiken.

Lokal:
Lokalen är helt okej, den är stor och rymlig och många får plats. Men eftersom det nästan helt uteslutet är sittande publik så krymper ändå lokalen i storlek. Men när publiken sitter så medför det att artisterna alltid syns oavsett var i lokalen du är, om det inte finns en pelare i vägen.

FIKK - För att alla behövs
Läs också