Örebro Futsal Club

Hjalmar Bergman Teatern – Funkar lika bra till liveuppträdanden

- .

Precis som Club 700 är Hjalmar Bergman teatern en klassisk plats i Örebros kulturliv. Teatern invigdes 1965 tillsammans med Club 700 och Medborgarhuset. Teatern byggdes för att fylla dåtidens behov då Örebro Teater ansågs omodern.

Idag används inte teatern i samma utsträckning då Länsteatern återigen är i bruk. Men Hjalmar Bergman teatern är en fin anläggning som funkar lika bra till föreläsningar och konserter som till skådespel.

Annons ▾

Ljus:
Teatern har stora möjligheter till bra ljus och coola ljusshower. Det finns mycket med plats ifall man vill bygg till extra belysning för att höja konsertkänslan. Det går även att ställa LED-skärmar och extra ljus på scenen.

Ljud:
Precis som med ljuset finns det stora möjligheter att få till bra ljud under spelningarna. Med en stor scen finns det bra med utrymme för förstärkare och andra hjälpmedel. Under de konserter jag har sett på Hjalmar Bergman teatern så har alltid ljudet hållit hög klass.

Scenkonstruktion:
Hjalmar Bergman teatern har en av de största scenerna i Örebro. Bygg för teaterscenen, men den passar lika bra till konsert. Scenens stora yta skapar stora möjligheter för skrytsamma scenbyggen och häftiga scenshower.

Artistutbud:
Även om det förekommer konserter på Hjalmar Bergman teatern så är det ändå blygsamt med spelningar. Arrangörerna i Örebro föredrar andra alternativ när de boka in artister och band. Mycket beror förmodligen på lokalens begränsade publikkapacitet. Därför blir inte artistutbudet så exklusivt.

Lokal:
Hjalmar Bergman teatern är fin och trevlig, men lokalen är inte så optimal för större konserter. Framför allt för att det är sittande publik vilket skapar en begränsning. Men å andra sidan är sittplatserna byggda på det sättet att man hela tiden ser scenen, och det är alltid en fördel.

FIKK - För att alla behövs
Läs också