Örebro Futsal Club

Ritz – En av Örebros största livescener

- .

Nattklubben Ritz huserar i det gamla varmbadhuset på Nikolaigatan. Badhuset lades ner 1986 och nattklubben öppnade så sent som 2009.

Men under bara 6 års tid har Ritz etablerat sig som en av de största nattklubbarna i regionen. Här förekommer det event och konserter varje helg och dessutom sitter nattklubben på en av de största scener i Örebro.

Annons ▾

Ljus:
Ljuset på Ritz håller mycket hög klass, men ibland beror det även på arrangörerna och artisterna, då lokalen används av fler än bara nattklubbsägarna. Ibland bjuds publiken på spektakulära ljusshower, ibland förekommer det bara mörker. Det beror helt och hållet vilken typ av artist som står på scen, DJ, rockstjärna eller hiphoppare.

Ljud:
Ljudkvalitén på Ritz varierar, ibland kan det vara bra och ibland mindre bra. Under Markus Krunegårds konsert förra året var ljudet dåligt men under Looptroop Rockers var det bra, till och med så bra att basen kändes ända ut på gatan. Den senaste tiden har dock ljudet under konserterna blivit bättre.

Scenkonstruktion:
Ritz har tillgång till en av de största scenerna i Örebro, något som få nattklubbar faktiskt har. Det medför att man stora möjligheter att genomföra flera olika sorters evenemang. Scenen går även att bygga ut och artisterna kan ta sig direkt från loungen ner till scenen.

Artistutbud:
På Ritz scen står alla typer av artister, rockband, hiphoppare, dansband, schlagerartister och DJ:s Klubben har ett av de bästa utbuden i Örebro men ibland har bäst före datumet passar på några av akterna som besöker nattklubben. Men det spelar inte så stor roll när det ändå kommer världsstjärnor till Ritz .

Lokal:
Nattklubben har inte bara en bra scen utan även en bra lokal. Ett stort dansgolv framför scenen medför att det finns gått om plats. Barens placering är bra och dessutom finns det en balkong där man kan stå om man inte vill trängas framför scen.

FIKK - För att alla behövs
Läs också