Örebro Futsal Club

Plektrum – Den alternativa scenens främsta företrädare

· Publicerad: 26 november 2015 · 16.07.

Plektrum ligger i den gamla Prismabyggnaden vid Oskarsparken. Lokalen har huserat flera olika barer sen nattklubben Klaras försvann men Plektrum har kommit för att stanna.

Baren är en av få rockklubbar i Örebro och har blivit ett andra hem för många alternativa musikgenrers. På Plektrums scen kan besökare njuta av hårdrock, metal, hardcore och mycket, mycket mer.

Annons ▾

Ljus:
Ljuset på Plektrum lämnar än mer att önska, här har man riktat en strålkastare mot scenen för att lysa upp artisten som uppträder. Frontljuset ligger många gånger riktat i maghöjd på artisterna. Som fotograf får man huvudverk av att fota på Plektrum, men huvudsaken är att det inte är helt kolsvart under konserten.

Ljud:
Ljudet på Plektrum är bättre än ljuset, man har inga problem att höra sång eller musik under konserterna. Det brukar också vara rätt så duktiga ljudtekniker som jobbar där, men ibland kan ljudnivån vara lite för hög.

Scenkonstruktion:
Plektrums scen är en liten låg scen som ligger inklämd i en mindre avdelning i källaren. Med tanke på scenen storlek blir man ändå imponerad över hur mycket som får plats på den. Artisterna måste dock ta sig igenom publiken för att ta sig till scenen, och om det är mycket folk kan det blir svårt att se banden.

Artistutbud:
Plektrum har blivit den alternativa scenens främsta företrädare i Örebro. Det är många lokalband och okända band som brukar spela där. Kvalitén kan också variera, men flera duktiga artister har uppträtt på Plektrum, bland annat Roger Karlsson och Attentat. Även om det idag inte spelar lika många kända artister där så får man inte glömma att Ebbot Lundberg en gång i tiden besökte Plektrum.

Lokal:
Plektrums lokal är bättre än vad man tror. Konserterna äger rum i barens källare och där finns det tillgång till både sittplatser och bar. Blir det mycket med folk blir det snabbt trångt framför scenen, då jag tidigare skrev att den ligger inklämd i en mindre avdelning av källaren.

FIKK - För att alla behövs
Läs också