Örebro Futsal Club

Conventum Kongress – Få livescener kan mäta sig med en gigant

· Publicerad: 27 november 2015 · 17.10.

Conventum Kongress invigdes 2004 och skulle möta kravet på det ökade behovet av mötesplatser och kongressanläggningar i centrala Örebro.

Men i Conventum Kongress fick örebroarna så mycket mer. Anläggningen är förmodligen den bästa livescenen i Örebro och få kan konkurrera med vad Kongressen kan erbjuda både publik och artister.

Annons ▾

Ljus:
Med de stora möjligheterna som kommer med lokalen så är det nästan alltid bra ljus på Conventum Kongress. Här beror det ibland på artister hur bra ljuset är, men publiken kan alltid förvänta sig en bra ljusshow när det arrangeras konsert på denna livescen.

Ljud:
Även ljudet håller hög klass på Conventum Kongress. Precis som med ljuset finns det stora möjligheter att få till det perfekta ljudet i denna lokal. Många av artisterna som besöker livescenen har också med sig egna ljudtekniker vilket påverkar ljudkvalitén.

Scenkonstruktion:
En av de största och bästa scenerna i Örebro, det kan man säga om Conventum Kongress. Den är stor och rymlig och det går att bygga upp stora maffiga och häftiga kulisser på den. Dessutom finns det plats för både artister, ljudutrusning och en hel orkester på den.

Artistutbud:
Några av Sverige populäraste och största artister har uppträtt på Conventum Kongress. Scenen är prefekt för livekonserter och i år har publiken bland annat kunnat se First Aid Kit, In Flames och Simple Minds uppträda där. Men när de riktigt stora arrangemangen kommer på besök är inte Kongressen förvalet, det påverkar artistutbudet.

Lokal:
Conventum Kongress är som sagt prefekt för livekonserter. Lokalen är stor och man får plats med 2400 personer och kan fortfarande ha stora utrymmen för barer och område för rullstolsbundna. Vart du än är i lokalen ser du scenen och artisterna på den. Men när stora arrangemang som julgalor och deltävlingar i Melodifestivalen ska arrangeras så räcker inte Kongressen till, då väljer man Arenan istället.

FIKK - För att alla behövs
Läs också