Örebro Futsal Club

Örebro besegrade Frölunda – Bröt förlustsviten på hemmaplan

- .

Efter fyra raka hemmaförluster kom det ikväll äntligen en hemmaseger för Örebro. ÖHK besegrade topplaget Frölunda med 5-3 efter en stark andra period där hemmalaget gick upp till 5-2.

Första perioden blev en svängig historia där Örebro gick till pausvila med 3-2. Marko Anttila som för tillfället är het inledde målskyttet när han satte 1-0. Frölundas lagkapten Joel Lundqvist kvitterade till 1-1. Men Libor Hudacek kunde ge hemmalaget ledningen igen när han pricksköt in 2-1.

Annons ▾

Gästerna kunde återigen kvittera genom Ryan Lasch, men Örebro fick sista ordet när Greg Squires satte 3-2 med en och en halv minut kvar av perioden.

Andra perioden tillhörde Örebro även om gästerna inte helt var utan målchanser. I kvällens match debuterade Petr Zamorsky för Örebro, han har efter en misslyckad sejour i NHL kommit tillbaka. Passande nog satte han 4-2 för hemmalaget i mitten av andra perioden.

Greg Squires skulle ikväll bli tvåmålsskytt, han satte 5-2 målet på en straff som tillkom efter att Mikko Lehtonen blev hakad i ett friläge. Sista perioden blev en jakt för Frölunda men närmare än Johan Sundströms reducering kom inte gästerna.

Örebro besegrade Frölunda med 5-3 och nu har de rödvita två raka segrar efter bortavinsten mot Karlskrona i torsdag. Örebro visade ikväll att de har lättare mot motståndare där de slipper att föra matchen. Det är även därför de har förlorat mot flera av serien bottenlag i år samtidigt som de slår topplagen.

FIKK - För att alla behövs
Läs också