Örebro Futsal Club

Nivå – En bortglömd pärla i Örebros uteliv

· Publicerad: 1 december 2015 · 16.27.

Nivå är den lilla nattklubben som ligger i anslutning till Ritz. Lokalen brukar vara öppen vid vissa tillfällen så som konserter eller andra speciella event.

På grund av att Nivå inte är öppen så ofta har klubben blivit bortglömd. Men här har det förekommit flera bra spelningar och Nivå har också använts Live at Heart.

Annons ▾

Ljus:
Ljuset på Nivå kan variera, ibland kan artisterna ha bra ljus men samtidigt kan det vara rätt så mörkt. Men vi många konserter har publiken faktiskt fått uppleva häftiga ljusshower inne på Nivå.

Ljud:
När det arrangeras konsert på Nivå som brukar det vara bra artister som spelar. Det medför att ljudet också håller hög klass. Jag har aldrig varit på en konsert som haft dåligt ljud på Nivå.

Scenkonstruktion:
Scenen på Nivå påminner om de flesta scener som finns på nattklubbar och uteställen i Örebro. Den är låg men en då stor och rymlig. På Nivå ligger den lite högre upp och det medför ändå att scenen blir ett par decimeter större.

Artistutbud:
Under de senaste åren har Nivå mest används till rock – och metalspelningar, både under Live at Heart och i vanliga fall. Wolf, Sister Sin och The Haunted är några av banden som uppträtt där. Det gör att livescenen tappar lite i artistutbud.

Lokal:
Nivå är en trevlig nattklubb, men ibland räcker inte klubben till. Lokalen är lite och det kan bli trångt framför scenen. Det stora problemet på Nivå är dock att dansgolvet är ojämnt i nivåskillnaderna. De som står längst fram har inga problem att se artisterna, men står man en meter bakom blir det svårare då dansgolvet helt plötsligt ligger ett par cm nedför scenområdet.

FIKK - För att alla behövs
Läs också