Örebro Futsal Club

Kulturhusets A-sal – En av Örebros äldsta scener är också en av de bästa

· Publicerad: 2 december 2015 · 16.56.

Kulturhuset i Örebro började byggs 1928 och fungerade som Folkets hus fram till 1965 då Medborgarhuset invigdes. 2006 tog föreningen Kulturhuset överdriften.

A-salen är en av de äldsta scener i Örebro men är fortfarande aktiv, här har många stora artister uppträtt.

Annons ▾

Ljus:
Kulturhuset har samma möjligheter att få till bra ljus och coola ljusshower som några av de bästa livescener i Örebro. Lokalens utformning och scenens storlek bidrar till att det går att bygga ut extra om det skulle behövas.

Ljud:
När det arrangeras konsert på Kulturhuset finns några av stadens bästa ljudtekniker på plats. Skulle det vara en stor artist som uppträder kan även deras egna tekniker finns på plats. Ljud har aldrig varit dåligt på Kulturhuset.

Scenkonstruktion:
En gammal scen men fortfarande bra, här finns det gått om utrymme för både förstärkare och utrusning. Artisterna har bra med yta och röra sig på och dessutom finns det plats åt kulisser. A-salens scen har stor potential.

Artistutbud:
Precis som många andra äldre scener i Örebro drabbas A-salens begränsade publikkapacitet utbudet av artister. Många stora och kända artister har uppträtt på scenen men med åren har scenen tappat attraktionskraften.

Lokal:
Förutom den begränsade publikkapaciteten så är A-salen en riktigt bra lokal. Här finns en balkong där publiken kan stå på och det finns även bra med plats framför scenen. Ett flertal mindre lokaler med bar finns också att tillgå.

FIKK - För att alla behövs
Läs också