Örebro Futsal Club

Frimis – Hiphopens främsta företrädare

· Publicerad: 3 december 2015 · 15.33.

Om nu Plektrum kan ses som den alternativa scenens främsta företrädare så kan Frimis ses som hiphopens. Under de sommarmånader som nattklubben är öppen framförs det en hel del hiphop-konserter där.

Men det är inte bara hiphop på Frimis, nattklubben har brett utbud av både rock, pop och dansmusik. Och på somrarna är Frimis en av de populäraste uteställena i Örebro.

Annons ▾

För att göra en så korrekt bedömning så har vi enbart valt att kolla på den scen som Frimis har inomhus.

Ljus:
Frimis har helt okej ljus på sin inomhusscen. Det förekommer inga maffiga ljusshower men artisterna syns. Vissa av artisterna behöver inte några ljusshower för den delen heller.

Ljud:
När majoriteten artister på Frimis spelar hiphop så är ljudet anpassat efter deras sound. Det är mycket bas och hårda bits på deras livescen, därför är ljudet också bra.

Scenkonstruktion:
Frimis scen är ganska liten och ligger ganska dåligt till, framför allt när besökarna måste gå runt den för att hämta sina jackor. Samtidigt ligger scenen bra placerat framför dansgolvet, dessutom ett par decimeter upp. Publiken har inga problem att se de som uppträder på scenen.

Artistutbud:
Det är många faktorer som talar emot livescenen på Frimis. Nattklubben är nästa bara öppen på sommaren och framför allt i år har arrangörerna valt att använda en utomhusscen på terrassen istället. Inomhusscenen har snabbt tappat sitt artistutbud, vilket såklart är synd.

Lokal:
Frimis lokal är stor och rymlig med ett luftigt dansgolv. VIP-avdelningen ser scenen bra och man kan dessutom stå i baren och se scenen. Utomhusscenen är bättre anpassad för en större publik, men inomhusscen borde användas i större utsträckningen än vadden gör idag då lokalen är bra.

FIKK - För att alla behövs
Läs också