Örebro Futsal Club

Conventum Arena – Får konkurrenterna att blekna i jämförelse

· Publicerad: 4 december 2015 · 16.05.

Conventum Arena är en stor multiarena som stod klar 2008. Här arrangeras i stort sett det mesta, allt ifrån jobbmässor till glamourösa julgalor.

Som livescen kan Conventum Arena erbjuda allt det där som krävs för att skapa en riktigt bra konsertupplevelse. Något som får många konkurrenter att blekna i jämförelse.

Annons ▾

Ljus:
Stora arrangemang medför påkostade och väl genomarbetade ljusshower. I Arenan är ljuset näst in till prefekt när det bjuds på konsert. Den stora ytan i lokalen medför att begränsningarna är få.

Ljud:
Precis som med ljuset kräver många av de stora musikarrangemangen duktigt personal och påkostat ljud. Dessutom finns det som sagt plats att bygga upp ljudutrusning på.

Scenkonstruktion:
Det som skiljer Arena från nästan alla andra livescener i detta reportage är att här finns ingen fast scen. Därför kommer vi medvetet dra av en poäng. Men ytan inne i Arenan bidrar till att man kan bygga stora och rymliga scener, några av de bästa i Örebro. Begränsningarna är som sagt få.

Artistutbud:
Eftersom de allra största inomhus eventen äger rum på Conventum Arena så är artistutbudet också toppklass. Några av de största artisterna i Sverige uppträder på Arenan, här arrangeras Julgalan och i år besökte även Melodifestivalen Conventum Arena. De stora och mest spektakulära eventen ser du här.

Lokal:
Arenan är som tidigare skrivet en perfekt konsertarena. Arrangörerna kan få till bra ljud, ljusshower och stora galaföreställningar. Men ibland talar stoleken lite emot Arenan. Det är nästan bara sittande publik på konserterna, detta medför att konsertkänslan ibland kan försvinna. Dessutom räcker inte alltid Arenan till, speciellt när det ska arrangeras konsert där en förväntat publik på runt 10000 kan komma.

FIKK - För att alla behövs
Läs också