Örebro Futsal Club

Resekort slutar att fungera hos SJ nästa år

· Publicerad: 10 december 2015 · 12.20.

Den 15 januari 2016 försvinner möjligheten att resa med Länstrafikens reskassa på SJ:s tåg. Hos övriga tågoperatörer i Örebro län kommer reskassa som betalningsalternativ att fungera som tidigare. Länstrafikens resenärer som vill åka SJ:s tåg kan använda Länstrafikens periodbiljett eller köpa SJ:s biljetter.

– SJ har fattat beslutet att inte längre godta Länstrafikens Reskassa på sina tåg. Vi beklagar den försämring som detta innebär för våra resenärer, säger Thony Lundberg, trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Annons ▾

Länstrafikens reskassa innebär att ett Resekort laddas med en viss summa pengar som sedan kan användas för att betala buss- eller tågbiljetter. Reskassan kommer från och med den 15 januari inte att gälla som betalningsalternativ på SJ:s tåg.

Det är endast resor med SJ:s tåg som berörs av förändringen. Hos de övriga tågoperatörerna Tåg i Bergslagen, Värmlandståg, Västtåg och TÅGAB kommer Länstrafikens reskassa att fungera även framöver.

– Länstrafikens resenärer kan även i fortsättningen resa med SJ:s tåg inom länet med Länstrafikens periodbiljett, säger Thony Lundberg.

Resenärer som vill ta reda på vilken operatör som kör ett visst tåg kan använda en reseplanerare som till exempel Resrobot eller titta på plattformsskyltar på stationerna.

FIKK - För att alla behövs
Läs också