Örebro Futsal Club

Behrn Arenas gräs får underkänt om spelarna själv får välja

· Publicerad: 11 december 2015 · 12.38.

Idag presenterade Spelarföreningen inom svensk fotboll sitt pris till det bästa underlaget på fotbollsarenorna i Sverige. Malmö FF:s naturgräs på Swedbank Arena fick ett snitt på 4.3 och har det bästa underlaget i Allsvenskan.

Undersökningen gick till på följande sätt. Efter varje match har en spelare i motståndarlaget fått sätta betyg mellan ett och fem på underlaget. Efter säsongen slut sammanställdes siffrorna och idag presenterades resultatet.

Annons ▾

Konstgräs inte populärt
Det man kan konstatera om undersökningen är att konstgräs inte är ett populärt underlag bland spelarna. Från plats nio och neråt återfinns bara arenor med konstgräs, medan topp fem bara består av arenor med naturgräs.

Behrn Arena får dessutom dåligt betyg, 2.9 i snitt ger ÖSK och KIF:s hemmaplan bara en tolfteplats i tabellen med totalt femton arenor. Det man också kan konstatera är att Tele 2 arena i Stockholm får ett sämre snitt än Behrn Arena.

Djurgården och Hammarbys hemmaplan fick bara 2.4 i snitt och Tele 2 arena hamnade på den näst sista plasten. Sämsta gräset i Allsvenskan under förra säsongen var det nyblivna Superettanlaget Åtvidabergs hemmaarena Kopparvallen, bara 2.2 i betyg.

FIKK - För att alla behövs
Läs också