Örebro Futsal Club

Kalle Moraeus showade i Julens frånvaro

· Publicerad: 12 december 2015 · 13.10.

Kalle Moraeus och Lisa Miskovsky är ute och turnerar tillsammans och fredagen den 11 december besökte de Örebro och Hjalmar Bergman Teatern.

Lisa Miskovsky slog igenom 2001 med låten Driving one of your Cars och har haft en framgångsrik karriär då hon både har turnerat flitigt och gästspelat på bland annat album med Kent och In Flames.

Annons ▾

Kalle Moraeus har varit aktiv sen 80-talet men fick sitt stora genombrott för den breda publiken 2010 när han medverkade i Körslaget, dessutom blev TV-program Moraeus med mera en stor succé när det hade premiär 2011. Nu har de här artisterna med helt olika bakgrunder valt att åka på en Julturné tillsammans. En idé som faktiskt inte var helt dum.

Lisa Miskovsky är en begåvad artist som kan spela gitarr och har en fantastiskt vacker sångröst. Kalle Moraeus är en multiartist med både självdistans och en folklig humor som går hem oss de flesta. Med på turnén är också Kalles rockband Hej Kalle.

Konserten bjuder på en blandad dos av klassiska Jullåtar, hits från Lisa Miskovsky och lite folkmusik signerad Kalle Moraeus. Men Julen känns som alltid vid dessa typer av konserter ganska frånvarande. Men när Kalle Moraeus står på scenen spelar det kanske inte så stor roll.

Han är en trevlig, skön herre som bjuder så mycket på sig själv utan att överdriva. Bland annat skämtar han om att han köper Julklapparna på macken i Orsa. Många gånger under konserten känns Miskovsky mest som en bakgrundssångerska som försvinner när Moraeus ska framför sina låtar eller prata mellan akterna.

FIKK - För att alla behövs
Läs också