Örebro Futsal Club

Individuella misstagen blev Örebros fall mot Saik

· Publicerad: 13 december 2015 · 02.51.

Efter krossen i Jönköping skulle Örebro idag hitta tillbaka till det vinnande spåret. Motståndare var Skellefteå AIK, ett de bästa hockeylagen de senaste säsongerna i SHL. Även om Örebro räknades som en underdog så har de varit en svår motståndare för Saik.

Men Örebros trend är neråtgående, av de åtta senaste matcher har Örebro bara vunnit två, dessutom var de bortamatcher. Även ikväll inkasserade de rödvita en ny förlust då Saik tillslut kunde vinna med 2-3.

Annons ▾

Örebros spel var i kvällens match inte dåligt men det var de individuella misstagen som fällde avgörandet, framför allt i andra perioden. Men det var Örebro som tog ledningen när Joel Mustonen satte 1-0 i slutet av första perioden. En period som Skellefteå dominerade med sin fartfulla offensiva hockey med mycket puckkontroll.

Bortalaget kvitterade och tog ledningen under ett par sekunders tid i andra perioden. Först hittade Fredrik Lindgren målet och nästan direkt efter kunde Adam Pettersson snappa upp en puck som Örebro enkelt tappade. Det resulterade i ett friläge för Pettersson.

Fast Örebro spelade ändå bra i den här matchen, i den tredje perioden kunde Petr Zamorsky skicka in kvitteringen och ge hemmalaget nya krafter. Men Saik skulle återigen ta ledningen när Marcus Wienstock åkte på en omdiskuterad utvisning. Sebastian Aho satte det matchvinnande målet i powerplay.

Återigen hamnar fokus på domaren, men det är Örebros oförmåga att ta vara på sina chanser och deras individuella misstag som kostade dem segern ikväll. Framför allt saknar de en klasspelare av Derek Ryans kaliber, en spelare som kan sätta de där målen som Örebro är ett stort behov av just nu.

FIKK - För att alla behövs
Läs också