Örebro Futsal Club

DVD-Recension på filmen Cop Car

· Publicerad: 20 december 2015 · 19.04.

I filmen Cop Car får vi följa två 10-åriga småstadspojkar som hittar en övergiven polisbild mitt ute i ingenstans. Pojkarna tar bilen och åker iväg med den, vad de inte vet om är att polisbilen tillhör den lokala sheriffen och han har lite affärer vid sidan om som han gärna vill hålla hemligt.

I huvudrollen ser vi Kevin Bacon som spelar sheriffen, förutom han så innehåller filmen inte några speciellt bekanta namn. Cop Car är en lågbudgetfilm som hade sin första visning på independent filmfestivalen Sundance.

Annons ▾

Cop Car beskriver på ett trovärdigt sätt hur personer i olika situationer skulle agera. En desperat sheriff som måste behålla lugnet under en pressad situation. Men framför allt två rastlösa pojkar som genom ett simpelt pojkstreck hamnar i en helt oväntad situation som de aldrig kunnat förställa sig.

Cop Car faller på att man lämnar för många frågor olösta när filmen är slut. Handlingen är koncentrerad runt pojkarnas upplevelse i polisbilen och inte varför den stod där den stod eller varför sheriffen ägnar sig åt kriminell verksamhet vid sidan av sitt polisyrke.

Regi: Jon Watts
I rollerna: Kevin Bacon, Hays Wellford, James Freedson-Jackson m.df.
Genre: Thriller
Speltid: 1 tim 29 min
Prod.år: 2015
Ålder: Rek. från 15 år

FIKK - För att alla behövs
Läs också