Örebro Futsal Club

Novahuset fick Örebro kommuns byggnadspris

· Publicerad: 21 december 2015 · 16.07.

Idag presenterades vinnaren av Örebro kommuns byggnadspris och i år gick det till Novahuset på universitetsområdet i Örebro.

”Med Novahuset har Örebro universitet fått ett nytt ansikte mot stadskärnan och staden en ny ikonbyggnad. Byggnadens unika former och material berättar om rummen innanför och ger Universitetsplatsen en egen identitet.”

Annons ▾

Så står det bland annat i motiveringen till utmärkelsen där man också nämner ett skickligt utnyttjande av platsens olika nivåer för att skapa ett rumssamband, användandet av formerna på fönstren i området i fasadkompositionen samt uttrycksfull och träffsäker arkitektur.

Byggnadsnämnden valde också att ge hedersomnämnanden till Konserthuset, Mitt gröna kvarter i Vivalla och Hållstugan Kungsgatan 3, som tillsammans med vinnaren på olika sätt är betydelsefulla för staden.

FIKK - För att alla behövs
Läs också