Örebro Futsal Club

Efterlängtad seger för Örebro Hockey

· Publicerad: 28 december 2015 · 23.40.

Efter förnedring mot Rögle i lördags var Örebro piskade att vinna ikväll mot bottenlaget Modo. Ett Modo som ligger näst sist i tabellen, 6 poäng bakom Rögle, som i och med segern mot Örebro fick lite andrum i kampen om att undvika kvalspel.

För Örebro har säsongen bara blivit värre och värre, förlust efter förlust har radats upp mot lag som ligger i den nedre halvan av tabellen. Därför var inte en seger ikväll mot Modo något självklart då Örebro haft en förmåga att förlora mot sämre motstånd.

Annons ▾

Matchen som spelades ikväll var en typisk bottenmatch, bägge lagen vill vinna men hade varken självförtroendet eller förmågan att kunna ta kommandot. Matchen blev en fysik kamp mellan två lag som brände farliga målchanser efter målchanser.

Tillslut lyckades Örebro avgöra med mindre än en minut kvar av matchen vilket var rättvist då man över det stora hela var det bättre laget. Martin Johansson gav Örebro ledningen i första perioden, i ett läge då matchen fortfarande var ganska stängd.

Gästerna kvitterade i andra perioden genom Victor Olofsson under en sekvens där Modo hade tagit över matchen och skapade en hård press mot Örebro. I och med att det stod 1-1 inför den tredje perioden var återigen matchen stängd.

Örebro skapade dock ett par riktigt fina chanser, bland annat styrde Johan Motin pucken i stolpen. Marko Anttila var också kraftfull ikväll när han satte in flera hårda och tunga tacklingar på sina motståndare.

När publiken förväntade sig att matchen skulle gå till sudden kom 2-1 målet som en skänk från ovan. Anders Eriksson hittade målet efter ett inspel där han fick komma med fart mot målvakten Jonatan Bjurö. Pucken satt och högt i målburen samtidigt som publiken jublade som aldrig förr. Det blev en efterlängtad seger i årets sista hemmamatch.

FIKK - För att alla behövs
Läs också