Örebro Futsal Club

Örebro kommun söker efter flertal timavlönade vikarier

· Publicerad: 30 december 2015 · 18.44.

Örebro kommun söker efter flertal timavlönade boendestödjare för vikariat efter behov.
Örebro kommun skriver på sin hemsida att man söker nu engagerade boendestödjare, som ser en utmaning i att stödja dom boende i deras vardag. Du som anställd timvikarie är fyllda 18 år. Du kommer att ge stöd och service i det dagliga livet, så att den boende ska få möjlighet att leva som alla andra människor.

Förvaltningen för funktionsnedsättningar i Örebro
Örebro är Sveriges sjunde kommun och har cirka 140 000 invånare med 165 olika nationaliteter. Örebro kommun utsågs till Sveriges Kvalitetskommun 2013.

Annons ▾

Förvaltningen för funktionshindrade ger stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionshinder enligt lagen om stöd och service (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Goda levnadsvillkor för personlig utveckling
För att tillförsäkra brukaren goda levnadsvillkor arbetar vi utifrån ett visuellt, individuellt, strukturerat arbetssätt (VISA). Det är därför viktigt att du har en människosyn som bidrar till den enskildes personliga utveckling, delaktighet och möjlighet att påverka sin livssituation. Du arbetar schemalagd arbetstid dag, kväll, natt och helg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
* Du motiverar brukaren till att ta emot stöd och att utföra olika aktiviteter
* Du samverkar med brukarens nätverk och sätter brukarens behov i centrum
* Du arbetar utifrån strukturerat arbetssätt
* Du planerar och genomför verksamhetens arbete
* Du följer individuella genomförandeplaner
* Du anpassar verksamheten både efter den enskilde brukaren och efter gruppen
* Du utför serviceuppgifter som städning, tvätt, inköp m.m.
* Du utför arbetsuppgifter utifrån egenvård
* Du utför arbetsuppgifter utifrån delegation såsom medicinska, rehabiliterande och habiliterande insatser samt läkemedelshantering
* Du dokumenterar regelbundet i verksamhetens dokumentationssystem

Kompetenskrav
* Omvårdnadsutbildning med inriktning funktionsnedsättning, alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer lämplig.
* Goda datakunskaper
* B-körkort och körvana krävs i vissa enheter.

Personlig lämplighet – stabil och pålitlig
Du är en trygg, stabil, pålitlig person och har förmåga att hantera stressfulla situationer. Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare och övrig personal. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
* Teckenspråk

Anställningens omfattning
* Timvikariat – ett antal platser

Ansökan
Örebro kommun använder sig av ett elektroniskt rekryteringssystem och vi önskar att du lämnar din ansökan via systemet. Sista ansökningsdag är 29 februari 2016. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. För att göra din ansökan och få mer information och uppgifter till kontaktpersoner – följ denna länk

FIKK - För att alla behövs
Läs också