KIF Örebro närmast målet i kryssmatch mot Vittsjö

KIF Örebro är i behov av en seger men spelade bara 0-0 mot Vittsjö idag trots ett spelövertag i matchen.

· Publicerad: 4 juni 2017 · 18.42.
KIF-Örebro-Vittsjö

KIF Örebro har efter de inledande omgångar placerat sig sist i den damallsvenska tabellen. Laget har enbart tagit en seger så här långt och man är i behov av en trepoängare.

Idag kom skånska Vittsjö på besök, och det blev ett oavgjort resultat då matchen slutade 0-0.

Jämnt i första halvlek

På pappret var det här en match där Vittsjö var favoriter. De ligger på en femteplats i tabellen och Linda Sällström har gjort 9 mål.

Men det blev en jämn halvlek där KIF Örebro hade spelövertag. Men hemmalaget hade svårt att få utdelning.

KIF visade återigen upp ett kreativt anfallsspel med många smarta idéer. Men skärpan i avsluten finns inte.

Vittsjö hade också ett par bra chanser och när bägge lagen gick till halvtidsvila var det oklart vem som skulle ta hem det.

KIF ökade pressen

Under första halvan av andra halvlek såg matchen ut som den gjorde under den första 45 minuterna.

Bägge lagen bytte ett par målchanser även om KIF hade spelövertag. När det var ungefär 20 minuter kvar ökade hemmalaget pressen. Kände av att de kunde vinna och fick vittringen. KIF satte en enorm hög press mot Vittsjös backlinje.

Motståndare kunde stå emot och rensa bort de inlägg hemmalaget fick till. När väl KIF tog sig igenom kunde Shannon Lynn plocka bollarna som frukt från träden.

Slutresultatet blev 0-0 och KIF fick återigen med sig en poäng.

Borde ha vunnit över Vittsjö

Det går dock inte komma ifrån att KIF borde vunnit dagens möte mot Vittsjö.

Hemmalaget hade spelövertaget och skapade de bästa målchanserna, men det är något som saknas. Många gånger hade KIF förmågan att slå bort bollarna i det offensiva spelet. Många gånger passade man bollen till tomma ytor.

Tränaren Martin Skogman måste få till ett tajtare spel där man inte tappar boll i anfallszon. Då man ändå besitter en viss kreativ förmåga är det synd att laget inte får bättre utdelning.

För annars kan KIF bli cementerade i botten och Örebro har ett elitlag färre nästa år.