Örebro Futsal Club

Rolig hemmapremiär för KIF Eagles Softboll

Trots två förluster så var det nöjda tjejer i KIF Eagles från softbollens hemmapremiär under lördagen

· Publicerad: 4 juni 2017 · 12.19.
KIF Eagles
Alice Espelund fångar bollen på 2B, Agnes Björk backar upp

Trots två förluster så var det nöjda tjejer som åkte hem från lördagens matcher mot Söder.

Ljusglimtar och blixtrande till – nöjda trots förlust

I den första matchen så såg den defensiva delen inte alls bra ut, många misstag och en allmänt seg stämning i laget visade sig snabbt på resultattavlan där Söder direkt noterades för många poäng. Det saknas trots detta inte helt ljusglimtar utan stundvis, under korta stunder så blixtrade tjejerna till och spelade riktigt bra.

Annons ▾

På den offensiva sidan såg det desto bättre ut, många spelare på bas och några goa poäng.

Helt annan matchbild

I andra matchen var matchbilden en helt annan. I de första inningarna visade tjejerna prov på riktigt bra spel med få insläppta poäng och matchen var jämn fram till 5:e inningen då Söder kunde dra ifrån trots bra både offensivt och defensivt spel av Eagles under hela matchen.

Match nr 1: 3-18
Örebro: 111 XXX X – 3
Söder: 683 1XX X – 18

Rivstart från Söder

Söder rivstartade matchen med två double hits (dvs ett slag där slagkvinnan kommer två baser) och kunde sedan fortsätta att utnyttja att Eagles inte alls verkade vara med i matchen. Defensivt gjorde man flera misstag som snabbt blev kostamma när Söder vaket avancerade en bas på varje miss hemmalaget gjorde. När det sen blev dags att gå upp och slå gjorde Eagles bra ifrån sig mot Söders stabila pitcher Margareta Ödman Eriksson och man tar sig ut på bas så att Caroline Kardeby kan slå hem den första poängen för Eagles med en fin hit till right field.

Fortsätter ta hem poäng

I nästa inning så fortsätter Söder att ta poäng och Eagles har svårt att hitta något sätt att stoppa stockholmstjejerna. I de två kommande inningarna går det dock bättre och bättre men det räcker inte riktigt till när Söder tagit så många poäng i början av matchen och de avgår med en seger med 18-3.

Allt som allt visade laget upp en skakig defensiv under största delan av matchen, dock får man godkänt offensivt där Sanna Hermansson, Caroline Kardeby, Malin Karlsson och Tora Zimmerman står för var sin singel hit.

Tjejer i Eagles som måste nämnas…

Defensivt så måste dock nämnas Agnes Björk som låg bakom två fina bränningar på 1B, Malin Karlsson som plockar tre lyror, Alice Espelund som var inblandad i två fina bränningar på 1B samt en bränning på 3B och Tora Zimmerman som tog en lyra på sin första Div1-match.

Match nr 2: 8-20
Örebro: 012 103 1 – 8
Söder: 112 073 6 – 20

Helt annan matchbild i den andra matchen

I andra matchen var matchbilden en helt annan. Dom första inningarna så visar tjejerna prov på riktigt bra spel med få insläppta poäng och matchen var jämn ända fram till 5:e inningen då resultatet var 4-4. Matchen började med att Agnes Björk som catcher plockade upp en fin bunt och kastar ut slagkvinnan innan hon hinner fram till 1B, och sedan kunde man ganska snabbt göra två bränningar till och bara släppa in en poäng.

Några errors och bra slagning hjälper Söder

När det sen är dags för Eagles att slå så utnyttjar Eagles att Söder matchar en av sina mer oerfarna lovande pitchers Vilja Landin och får ut löpare på bas, men man lyckas inte ta några poäng. Matchen fortsätter såhär fram till 5:e inningen då en kombination av bra slagning från Söder och med hjälp av några errors från Eagles, då gör detta att Söder kan dra ifrån med hela 7 poäng, Eagles lyckas aldrig komma tillbaka även om det helat tiden ser helt ok ut defensivt.

Alice Espelund fortsätter att storspela på shortstop med tre bränningar till 1B, en bränning till 3B och en lyra, Pitcher Åsa Stensrud är inblandad i flera bränningar och Agnes Björk gör ett fenomenalt jobb som catcher bakom plattan med bland annat genom att plocka upp två buntar och göra bränningen till 1B. Allt som allt är det en helt annan matchbild som Eaglestjejerna bjuder på i andra matchen.

FIKK - För att alla behövs