Örebro Futsal Club

Inbrottsvåg i Örebro Län – 40-tal inbrott anmälda

Polisen informerade under onsdagen att mellan den 2-6 juni har ett 40-tal inbrott anmälts i Örebro Län.

· Publicerad: 7 juni 2017 · 16.02.
Polis-avspärrat-Arkivbild
Arkivbild: Pressbilden

Polismyndigheten meddelade under onsdagen att 40-tal inbrott anmälts till polisen i Örebro län.

Det ska enligt uppgifter från polisen handla om ett flertal inbrott som har inträffat mellan den 2-6 juni. Dessa så är 12 stycken kopplade till villa eller lägenhet, 7 stycken till byggarbetsplats, verkstad, eller garage. 12 stycken inbrott kopplas ihop till vind eller källare. Övriga är ospecificerade 9 stycken.

Annons ▾

Liknade tillvägagångssätt

Frövi, Kumla. Odensbacken, Garphyttan är drabbade orter när det gäller inbrott i villor.

Bland annat har man använt sig av någon form av stenslunga eller liknande vid ett inbrott i Frövi. En sten slungas med stor kraft och precision genom en glasruta. Hålet blir så stort att man får in handen och kan öppna upp dörr eller fönster.

Tillvägagångssättet har tidigare använts vid flera inbrott i den norra länsdelen.

Verktygsstölderna fortsätter

Vid flera inbrott från byggarbetsplatser, verkstäder, garage m.m. har stora mängder verktyg och maskiner stulits. I Karlskoga har en firma drabbats, där har verktyg försvunnit till ett värde av ca 400 000 kr.

Kontakta polisen

Om det finns personer som har sett något eller har några uppgifter gällande inbrott i de aktuella orterna kan man höra av sig till polisen. Polisen telefonnummer är 114 14 annars går det även att besöka en polisstation. Observera att öppettiderna under sommaren kommer vara begränsade.

FIKK - För att alla behövs