Örebro Futsal Club

MILF MC – den utvecklade klubbkänslan sköljer över oss hela tiden

Örebro Tribune besöker på onsdagen motorcykelklubben MILF MC i deras klubblokal i Örebro

· Publicerad: 14 juni 2017 · 23.42.
MILF MC

Örebro Tribune fanns på plats redan innan den utsatta tid då vi ska möta upp medlemmar från motorcykelklubben Milf MC – ”Sisterhood” eller svenskans systerskapet som består av endast tjejer i varierande åldrar. Vi träffas upp och det tar inte lång stund innan vi slås av klubbkänslan, detta sker redan när vi hälsas välkomna av Bittan Dyplin som är president i Milf MC.

Generös gästfrihet

Vi bjuds in och sätter oss ner i en soffa inne i klubblokalen, förutom Bittan så ansluter klubbens Sergeant at Arms Karin Davidsson. Klubbens Road Captain Marina frågar, och visar genast klubbens generösa gästfrihet om vi vill ha kaffe eller något annat att dricka. Marina ansluter när vi sitter småpratar om klubben Milf MC.

Annons ▾

Utanför hör vi att fler personer som anländer, det är medlemmar ur andra klubbar, supportrar och anhöriga till klubbmedlemmar. Dom flesta sitter utanför och njuter av varandras sällskap och vädret vi har välsignats med. Den utvecklade klubbkänslan sköljer över oss hela tiden, vilken sammanhållning – what a sisterhood!

Anslutna till Independent Motocycle Association

Man berättat för oss att klubben skapades år 2013 för att göra gällande en djupare gemenskap och ett klubbliv där sammanhållning, kärlek till motorcykeln och hojåkande var gemensamma nämnaren. Lyckan och friheten tillsammans med systrarna ute på vägarna.

År 2015 samlas man och sätter klubbens stadgar på pränt; MILF MC bildas och ansökan lämnas till IMA (Independent Motocycle Association), detta är klubben ansluten till i dag.

MILF MC

Motorcycling Independent Ladies Forever

Namnet på klubben Milf MC har inget med den akronym och vulgära term som används inom ungdomskulturen. Milf står för Motorcycling Independent Ladies Forever.

– Milf MC består idag av sju fullvärdiga medlemmar och har klubblokal på Hjälmarvägen i Örebro. Medlemmar, Prospect, Hangaround och Supporter umgås mer eller mindre dagligen.

Klubben har krav att medlemmar ska kunna köra minst 600 mil på en säsong. Karin fnissar till och berättar att hennes senaste sväng hamnade på runt 200 mil. Klubben bränner av mellan 600 och 1500 årligen.

Vi på Örebro Tribune är lite sugna att höra om kommande evenemang, detta då vi hört om en insamling med kulmen kommande lördag den 17 juni.

Pengar skänks oavkortat till kvinnohuset i Örebro

– Årligen så har vi en sammankomst här på klubben, den sammanfaller oftast mellan student och midsommar. Vi från klubben samlas tillsammans med flera andra denna dag för att uppmärksamma ROKS som är ”Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige”.

– Girls on Bikes 2017 – ”for a good cause” är evenemanget då vi träffas, vi umgås och samlar in pengar. Insamlade pengar går oavkortat till Kvinnohuset i Örebro.

– Vi kommer ha fika och priset på kaffet kommer sättas till gemenes samvete och hjärta. Klubben har liksom året innan blivit sponsrade av Öysteins Götteri i Laxå. Muggar, Kaffe och fikabröd med mera, det gör att vi kan skänka den kassan, tillsammans med dom insamlade pengarna denna dag, dom skänks oavkortat till Kvinnohuset i Örebro, berättar Bitten och Karin.

Finns det andra sätt att skänka pengar till ändamålet – om man inte kan vara på plats i Örebro?

– Via Swish samlar vi in pengar, skicka valfritt belopp till telefonnummer 070 2172486. Skriv ROKS i meddelandet, du får även skriva med ditt namn så vi har chans att tacka personligen via vår sida på facebook.

Vi på Örebro Tribune vill tacka alla på MILF MC för att vi fick komma idag.
Foto: Pressbilden – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs