Örebro Futsal Club

Polisen varnar för bedrägerier mot äldre

Under senaste veckorna har nio anmälningar kommit in till polisen. Vi vädjar till släktingar och bekanta att vara observanta och samtala med äldre om risken att bli lurade.

· Publicerad: 20 juni 2017 · 17.28.

De vanligaste sätten att bedra/lura äldre människor är att ringa upp dem och utge sig för att vara en släkting eller närstående som behöver låna pengar av någon orsak eller också uppger man att samtalet kommer från en vårdinrättning och att man bland annat ska hjälpa till att förnya medicinen.

Vid flera tillfällen senaste veckorna har den som ringt angett att den äldres rullatorn behöver bytas ut och att vårdcentralen eller socialen ska hjälpa till med bytet, därför behöver man komma på hembesök.

Annons ▾

Kortläsare och mobiltelefonen

Vid ett par tillfällen har den som kommit haft med sig en kortläsare kopplat till sin mobiltelefon. Den äldre människan får då möjlighet att betala på plats och behöver inte lämna ifrån sig kortet. När kortet har stoppats in och koden slagits försvinner besökaren från bostaden med kort och den inslagna koden.

FIKK - För att alla behövs