Nytt kryss för KIF Örebro – man är kvar i botten

KIF Örebro har haft en tung säsong, idag lyckades man spela 0-0 mot topplaget Piteå. KIF måste vinna, oavgjort räcker inte!

· Publicerad: 25 juni 2017 · 18.53.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Det går inget bra för KIF Örebro, laget har fortfarande bara tagit en seger i år.

Det har resulterat i att man ligger näst sist i tabellen, det stora problemet är målskyttet.

Annons ▾

Söndagen så kom Piteå på besök och återigen blev det ett kryss då matchen slutade 0-0.

Piteå ligger i toppen

Gästerna ligger på den över halvan av tabellen, på grund av bättre målskillnad ligger de på en fjärdeplats.

Så att ta en poäng mot ett topplag är inte fy skam för KIF Örebro, men att laget inte kan göra mål eller vinna vilket är ett orostecken. Dagens match var en jämn historia där KIF var närmast målet och dessutom stod Carola Söberg för ett par svettiga räddning.

Spelar inte dåligt

Trots att det blev mållöst idag spelar inte KIF dåligt. Laget har bra tempo i spelet och försöker spela kreativt och offensivt.

Avsluten är få och när ett väl kommer missar man ofta målet. Juni månad har ändå på ett sätt varit ljus för klubben. Både Lisa Dahlkvist och Julia Spetsmark har blivit uttagna till sommarens EM-trupp.

Det finns resurser på planen, Michelle de Jongh, Fanny Andersson och Hanne Gråhns har alla kvaliteter över det vanliga, ändå lyckas inte laget vinna och dagens kryss var det fjärde för säsongen.

Hammarby tappade ledningen

Det lag som ligger i botten tillsammans med KIF är Hammarby. De mötte idag Kvarnsveden på bortaplan.

Hammarby ledde matchen med 0-3 men tappade den, men de tog fortfarande en poäng då det blev 3-3, även KIF Örebro har kryssat mot Hammarby på hemmaplan, i en match de borde ha vunnit.

Djurgården nästa för KIF

Från ett Stockholmslaget till ett annat, om tre dagar är det dags igen för KIF och då väntar en svår bortamatch mot Djurgården, ett lag som ligger på delad poäng med dagens motståndare Piteå.

Återigen en måstematch för KIF Örebro, om inte laget börjar vinna blir det en mörk höst i Örebro.

FIKK - För att alla behövs