Fem veckor har gått sedan Patrik försvann – försöker ta sig hem

Det har gått fem veckor sedan Patrik försvann – han sågs senast på på station i Hallsberg när han var på väg hem till Malmö

· Publicerad: 29 juni 2017 · 00.04.
Hitta-Patrik-Foto-Privat

Det har nu gått över fem veckor sedan Patrik försvann. Den 22 maj klockan 14.45 så sågs Patrik på Centralstationen i Hallsberg, han har gått av på fel station när han är på väg hem till Malmö. Enligt föräldrarna till Patrik som dalar mellan hopp och förtvivlan då tiden går utan att man hittar honom.

– En ung skötsam kille ”går in i väggen”, blir deprimerad och ska åka hem för att få hjälp. Patrik går av på fel tågstation och man förmodar att han drabbats av en psykos, blir så förvirrad att han inte hittar hem och drar runt i Mellansverige och försöker överleva, detta har nu varat i fem veckor, skriver Patriks pappa Jörgen.

Annons ▾

Troligen fått en Psykos och är förvirrad – hittar inte hem

Patrik mamma skriver att Patrik är världens snällaste och goaste kille. Han har gått på Musikkonservatoriet i Falun men bor i Malmö, Patrik har den senaste tiden arbetat fruktansvärt hårt för att komma in på musikhögskolan, bränt ut sig fullständigt och blivit deprimerad. Det är troligt att han gått in i en psykos och är förvirrad. Patrik har aldrig haft dessa besvär tidigare. Han har heller inga missbruksproblem.

Facebookgruppen Hitta Patrik har funnits med under alla dessa veckor som Patrik varit försvunnen. Man har hela tiden uppdaterat följare och spridit aktuell information, anordnat eftersök och funnits som ett nav via facebookgruppen som nu är upp i över 16000 följare.

Resultatlösa sökinsatser efter Patrik

För två veckor sedan inledde Missing People sin tionde sökinsats efter Patrik, tyvärr resultatlös denna gång.

Mediasverige svalnar

Föräldrarna tycker det är konstigt att inte en enda människa känner igen Patrik och kan ta hand om honom, bara så att Patrik kommer in och får vård. Man vädjar nu, detta då man märker tydligt av att mediasverige svalnar i sin rapportering angående försvinnandet. Privatpersoner vädjar till alla tidningar sin fortsatta rapportering

Örebro Tribune fick under onsdagsmorgonen ett meddelande om en hashtag, taggning av tidningen skedde i en aktuell tråd på Facebook startad av Patriks pappa. Ämnet handlar om att man får använda deras ord att försöka få igång mediarapporteringen igen. Spridningen får inte svalna, dela i sociala medier och håll ögonen öppna.

Fakta om Psykos
En psykos innebär att man upplever verkligheten förändrad och annorlunda, och det kan vara svårt att skilja mellan fantasi och verklighet. Man kan till exempel höra röster eller känna sig förföljd fast ingen annan delar dessa upplevelser. En psykos kan komma plötsligt eller utvecklas under en längre tid.

Upplevelserna under en psykos kan vara väldigt skrämmande och ge en stark ångest. Ångest är starka känslor av panik, oro och rädsla, och kroppen reagerar som om du vore utsatt för fara.

Foto: Privat
Hitta-Patrik-Foto-Privat

FIKK - För att alla behövs