Örebro Futsal Club

Kommunen har planer för Fisktorget – vill ha förslag från invånarna

Örebro Kommun vill utveckla Fisktorget och skapa en attraktiv mötesplats för stadens invånare meddelar man i ett pressmeddelande.

· Publicerad: 3 juli 2017 · 12.48.
Fisktorget

Örebro Kommun har tidigare testat och utvärderat olika lösningar med Rosa gatan och Gröna gatan. Nu vill man hitta en permanent lösning för Fisktorget vid Engelbrektsgatan.

Målet är att skapa en attraktiv mötesplats för stadens invånare att umgås på. Men också ta tillvara på det fina läget med vyn över Svartån och Slottet.

Annons ▾

Vill ha invånarnas röst

Fisktorget planeras att byggas om tidigast 2019/2020, men redan nu vill kommunen veta hur örebroarna vill använda torget.

Rosa gatan var uppskattad, men tycker örebroarna att kommunen ska fortsätta stänga av torget för biltrafik sommartid? Vad vill örebroarna kunna göra här på vintern?

orebro.se/fisktorget kan man skriva ut en skiss att rita sina egna förslag på, och det går även lämna synpunkter via ett formulär.

– Idéerna som vi får in kommer att användas som inspiration i arbetet med Fisktorgets utformning. Det är viktigt för oss att veta hur örebroarna vill använda torget för att det ska bli så bra som möjligt, säger Lovisa Berg, landskapsarkitekt.

Stor potential för Fisktorget

Fisktorget har stor potential att bli en naturlig mötesplats för invånarna i Örebro. Men det finns en del som behöver åtgärdas för att platsen ska bli attraktiv.

Bland annat är vistelseytorna små och rörigt möblerade, det är brist på cykelparkering och lindarna längs Svartån är rötskadade och behöver bytas till nya träd.

– Rosa gatan, gröna gatan och nu blåa gatan är ett lekfullt sätt att tillfälligt testa olika lösningar på platser som vi framöver ska bygga om. Nu är det dags att dra slutsatser inför Fisktorgets ombyggnad.

– Att arbeta med tillfällig omställning av ytor i stadskärnan ger oss både nya kunskaper och gör city mer attraktivt, säger Björn Sundin (S), kommunalråd.

Välbesökt plats

Fisktorget ligger vid Engelbrektsgatan och är en av stadens mest attraktiva platser. Vid torget ligger flera uteserveringar och anslutningen till Örebro Slott och Elite Hotel är god.

Här finns en möjlighet att skapa en mötesplats i samma klass som Stortorget och Frimurarholmen.

Följ arbetet med Fisktorget på orebro.se/fisktorget

FIKK - För att alla behövs