Örebro Futsal Club

Finske landslagsrutinerade målvakten Joonas Poulamäki klar för säsongen

Landslagsrutinerad målvakt till Örebro – kontraktet klart inför kommande säsongen med ÖSK Futsal

· Publicerad: 4 juli 2017 · 12.21.
Joonas Poulamäki

ÖSK Futsal meddelar under tisdagen att den finske landslagsrutinerade målvakten Joonas Poulamäki. Joonas som är 30 har skrivit på kontrakt med ÖSK Futsal över den kommande säsongen. Joonas senaste klubbadress var finska Someron Voima Futsal, den finska högstaligan.

Ingången via tränare Mikko

– Vi fick denna möjlighet då Joonas fick jobb här i Sverige och ingången till oss var naturlig via tränaren Mikko Seppälä. Vi har scoutat och kollat med personer i närheten av Finland och bara hört bra och positiva saker om honom.

Annons ▾

– Vi är givetvis nöjda med denna signatur och ser det hela som ett stort steg i rätt riktning för det sportsliga och klubbens utveckling, säger klubbordförande Johan Ivhall.

– Joonas has a great character for a goalkeeper! He is a very dedicated, learn fast and he is very brave. He will be a good model for younger goalkeepers in Sweden, säger Dusan Matic (finska landslagets målvaktstränare) till ÖSK Futsal.

– Joonas är en pålitlig målvakt. Vi har jobbat i många år tillsammans och nu när vi hade chansen att få honom hit var jag genast bakom idén. Han är en kvalitetsmålvakt som även har varit i finska landslaget. Hans erfarenhet kommer också hjälpa de andra målvakterna i truppen för han har tränat mycket under Dusan Matic, en av världens bästa målvaktstränaren.

– Att få spelare med bra taktiska kunskaper från ett land som är en bit före sverige är alltid en liten vinst, inte bara till ÖSK utan till hela sporten i landet.

– Joonas kan spela som joker, han är bra på reaktioner och det som är viktigaste. Joonas är en vinnarskalle. Han vågar sätta krav inte bara åt sig själv utan också på oss i tränarstaben, säger ÖSK Futsal tränare Mikko Seppälä.

FIKK - För att alla behövs