Örebro Futsal Club

Klossfestivalen 2017 har dragit igång – succé redan första dagen

Året upplaga av Klossfestivalen 2017 har öppnat upp sina dörrar, från torsdagen till söndagen kommer flera tusen att besöka den populära festivalen.

· Publicerad: 6 juli 2017 · 21.04.
Klossfestivalen 2017
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Torsdagen den 6 juli öppnades dörrarna till Klossfestivalen 2017 i Örebro.

För tredje året på rad kommer Conventum Arena att under fyra dagar vara samlingspunkten för lego-älskande barn och vuxna.

Annons ▾

Succé redan första året

Klossfestivalen var redan under första året en stor succé och lockade flera tusen besökare under de dagar festivalen ägde rum. Även förra året festivalen blev en stor succé.

Årets upplaga har inte ännu kommit upp i samma besökarsiffror, men enligt ansvariga på Conventum är det helgen och framför allt lördagen sen flest besökare brukar dyka upp.

Torsdagen var ändå en bra dag för festivalen, när dörrarna öppnades vid klockan 10.00 var då många som stod och väntade på att få komma in.

Framåt eftermiddagen började det tunnas ut men det fanns fortfarande många besökare kvar som satt i lego-poolerna och byggde.

Värt att se på årets upplaga av Klossfestivalen

Det som lockar Örebro Tribunes utsände fotograf är inte lego-pooler, Speedbuilning eller besök från Stefan Holm eller Dogge Doggelito.

Det är få gå runt och tittat på alla lego-konstinstitutioner som alla entusiaster har byggt. Även om det återkommer från tidigare år så har många byggt om sina skapelser och har nya modeller att visa upp.

En av festivaler höjdpunkter är en lego-modell av Fredriksberg Bruk som är beläget i den lilla orten Fredriksberg i södra Dalarna.

På festivalen finns också uppbyggnad landskap med klassiskt rymdlego samt modelljärnvägar och städer helt byggda i lego.

Starten på en fulladdad helg

Klossfestivalen markerar även nu starten för en av de mest fulladdade helger under hela året i Örebro.

Örebro Tribune kunde tidigare i veckan berätta att vecka 27 sticker verkligen ut i både event och musik.

Fredag spelar Håkan Hellström i Brunnsparken och på lördagen så besöker Per Gessle området Gustavsvik. Det stannar absolut inte där, Wadköping kommer under helgen inrymmas av arrangemanget Medeltidsmarknaden.

Det är mycket som händer i Örebro just nu, men Klossfestivalen sitter säker och kommer återigen bli en succé.

För som inte ännu besökt festivalen och är intresserad finns de tre dagar till att gå på. Se mer info här.

Se bilder från tidigare år tagna av Mavfoto och Pressbilden
20152015

20162016

Bilder från årets festival

FIKK - För att alla behövs