Örebro Futsal Club

Polisen varnar för falska insamlare i Örebro län

Polisen får in rapporter om att personer försöker lura allmänheten att skänka pengar till funktionshindrade barn.

· Publicerad: 10 juli 2017 · 00.11.

Runt om i region Bergslagen har polisen fått in rapporter om att personer försöker lura allmänheten att skänka pengar till påstådda byggen av center till funktionshindrade barn.

Man kopierade upp listar på biblioteket

I Karlskoga var en man inne på biblioteket häromdagen och kopierade upp listor som sedan delas ut till allmänheten i syfte att lura av dem pengar.

Annons ▾

Misstänkta bedragare i hela länet

Under den gångna veckan så observerades personer som misstänks ligga bakom dessa bedrägerier i Kumla. I Karlstad greps en person som också erkände att han stoppat pengarna han samlat för ändamålet in i egen ficka. Från Nora har flera samtal inkommit om personer som utan tillstånd samlar in pengar till någon namngiven handikapporganisation.

Om man tittar närmare på de här listorna ser man att de är ganska taffligt gjorda och varningsklockorna börjar nog ringa hos de flesta, men har man lite bråttom eller inte tittar närmare på lappen och ändå vill skänka pengar så kan man bli lurad.

Hör av dig till polisen om du träffar på personer som samlar in pengar som du uppfattar som oseriösa på telefon 114 14 och vid pågående brott så ringer du 112 meddelar polisen.

FIKK - För att alla behövs