Örebro Futsal Club

Brand i Varberga centrum – det brinner omfattande i anslutning till livsmedelsbutiken

Kraftig brand i Varberga centrum – det brinner i anslutning till livsmedelsbutiken Tempo

· Publicerad: 12 juli 2017 · 01.30.
Brand-Tempo-Varberga

Det inkommer strax efter 01-tiden under natten mot onsdag larm om brand i Varberga centrum i Örebro. SOS Alarm kallar in förstärkning från räddningstjänsten i Byrsta till bostadsområdet Varberga eftersom Örebrostyrkan ett par minuter tidigare fått ett annat larm om en brand i soptunnor på väster i Örebro.

Vid utlarmningen till branden i bostadsområdet Varberga som inkom till räddningstjänsten klockan 00.58 så hade man uppgifter om att det brinner i ett lager, en underjordisk anläggning i centrumanläggningen.

Annons ▾

Brinner kraftigt i anslutning till livsmedelsbutiken Tempo

Vid framkomsten så brinner det omfattande i centrumbyggnaden, en tillbyggnad vid livsmedelsbutiken Tempo. Enligt ett vittne som Örebro Tribune pratat med så brinner det i byggnaden som ligger i anslutning till butiken.

– Det är ett lager eller ett förråd och just nu befinner sig räddningstjänstens personal uppe på fastighetens tak och sågar. Uppe på taket till den aktuella byggnaden har branden redan spridit sig, man kunde se lågor komma ut från taket, berättar vittnet till tidningen Örebro Tribune.

Brand vid Tempo i Varberga
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Förråd i anslutning till butiken som brinner

Enligt personal som finns på platsen så bekräftar man att det är ett förråd som brinner. Lågorna har slagits ner, men det är fortfarande kraftig rökutveckling.

Brand i Varberga centrum

Kraftig brand i Varberga centrum – det brinner i anslutning till livsmedelsbutiken Tempo. Filmklipp: Robin Allarud

Publicerat av Örebro Tribune den 11 juli 2017

Väktare fick uppsöka läkarvård

I samband med branden i Varbgera fick en person uppsöka läkarvård. Det var en väktare som försökt släcka branden, det är oklart i skrivande stund hur pass allvarliga skador det handlar om.

Polisen har också inlett förundersökningar angående mordbrand, man kommer under dagen genomföra en teknisk undersökning.

Bild från platsen på morgonen efter branden. Läsarbild: Markus

FIKK - För att alla behövs