Örebro Futsal Club

Serier att hålla koll på under sommaren

TV-saten TV.nu släppte i tisdags en lista över serier som kommer ha premiär i sommar. Här återfinns bland annat Game of Thrones och Orange is The New Black.

· Publicerad: 12 juli 2017 · 16.52.
The Handmaid’s Tale är en ny intressant serie som har premiär i sommar. Foto: Home Box Office (HBO)

TV-saten TV.nu släppte i veckan en lista över ett antal serie som kommer ha premiär under juli och augusti månad.

Nya säsonger av de populära serierna Game of Thrones och Orange is The New Black kommer ha premiär. Men det kommer också helt färska och intressanta serier som The Handmaid’s Tale.

Annons ▾

Skulle det nu bli så att sommaren regnar bort finns det ett helt gäng med serier att spana in. Självklart hoppas Örebro Tribune på en riktigt varm och skön sommar.

Game of Thrones

Det behövs väl knappt någon introduktion till den här serien, men den tar givetvis plats på den här listan.

När säsong 7 släpps den 17 juli i Sverige så kommer alla våra frågor förhoppningsvis besvaras: vart och när kommer Daenerys gå iland? Vem blir nästa offer att kryssas över på Aryas kill list? Kommer muren att falla? Spänningen är kolossal.

Om du inte orkar vänta finns förstås tidigare säsonger att streama här för att stilla ditt GoT-begär.

Insecure

Insecure är komediserien från HBO som gjorde succé när första säsongen kom under 2016. Molly och Issa, två kvinnor i 30-årsåldern som varit bästa vänner sedan sin tid som studenter.

Vi får följa deras liv där vänskap och romantik ständigt återkommer, men även deras kamp mot rasfördomar och problem som mörkhyade stöter på i dagens samhälle.

24 juli kommer nya säsongen, och här kan du kolla på första säsongen.

Ballers
Dwayne Johnson syns i Ballers. Foto: Home Box Office (HBO)

Som ung var Spencer Strasmore en superstjärna inom amerikansk fotboll, nu vill han nå samma framgång som ekonomisk manager inom samma sport.

Han skaffar sig ett klientel bestående av unga talanger och veteraner för att guida spelarna i den snåriga fotbollsdjungeln, men det visar sig att hans roll i deras liv kommer bli större än till bara ekonomisk rådgivning.

24 juli är det dags för nya säsongen av Ballers, vill du se säsong 1 och 2 så kan du göra det här.

Rick and Morty

I den här animerade komediserien för den lite äldre publiken har vi under 2 säsonger fått följa den galna, alkoholiserade och gränslösa vetenskapsmannen Rick och hans 14-åriga barnbarn Morty.

Deras osannolika äventyr, som ibland sträcker sig långt utanför både vårt solsystem och vårt universum, har blivit uppskattat och hyllat av både publik och kritiker.

Eftersom avsnitten är relativt korta så hinner du se ikapp allt innan den nya säsongen kommer den 30 juli. Det kan du göra här. Perfekt.

Ray Donovan
En ny säsong av Ray Donovan dyker upp i sommar. Foto: Home Box Office (HBO)

Ray Donovan jobbar som en så kallad ”fixer” bland kända och förmögna människor i L.A. Med tillvägagångssätt som inte alltid är helt moraliskt riktiga så kan han få vilka problem som helst att försvinna.

När allt går åt helvete är det Ray Donovan du ringer. Säsong 5 har premiär den 7 augusti på HBO Nordic. Streama tidigare säsonger här.

The Defenders

Jessica Jones, Dare Devil, Iron Fist och Luke Cage. Vi har sett flera av dem utföra stordåd tidigare, men aldrig tillsammans.

Den 18 augusti är det premiär för Marvels superhjältar att gemensamt rädda New York City från brottslingar och skydda invånarna i staden. Serien kommer att finnas på Netflix.

Saltön

Snart är det äntligen dags för den fjärde säsongen av Saltön, där vi får följa folket på den fiktiva ön i Bohuslän.

Änkan Sara, den dystra tobakshandlaren Blomgren och öns starke man Karl-Erik Månsson är bara några av karaktärerna vi får möta under seriens gång.

Serien, som är baserad på Viveca Lärns romaner i 8 delar, gjorde succé när den kom ut 2005. Vill du se tidigare tre säsonger så gör du det här.

Glow

Den här feel good-serien från Netflix hade premiär i juni. En serie som kan få den sämsta av dagar att bli bra.

När Ruth Wilder misslyckas gång på gång med sina skådespelsdrömmar får hon en dag chansen att vara med och starta upp ett wrestling-gäng med enbart kvinnor.

Gänget får senare namnet GLOW – Glorious Ladies of Wrestling, som går för en glittrig knockout redan i första säsongen. Serien hittar du här.

Orange is The New Black

Den vanligtvis laglydiga och lite Piper Chapman hamnar i fängelse när hon blir dömd för ett hon begick som ung.

Väl inne bakom galler så förändras livet radikalt på ett sätt hon kanske inte trodde. 5:e säsongen av den hyllade serien finns nu ute att se här!

The Handmaid’s Tale
The Handmaid’s Tale är en ny intressant serie som har premiär i sommar. Foto: Home Box Office (HBO)

I en dystopisk framtid styr en totalitär och religiös regering det fiktiva landet Gilead, nuvarande USA, med järnhand.

Eftersom enbart ett litet fåtal av landets kvinnor fortfarande har förmågan att föda barn, så tvingas de in i ett modernt slaveri hos rika familjer med enbart ett syfte – att bli gravida med husets herre.

En smärtsam och välgjord serie som blivit överöst med positiv kritik. Streama The Handmaid’s Tale här.

House of Cards

Det lågintensiva politiska dramat som utspelat sig sedan säsong 1 och kom år 2013 har fått en ny säsong.

Det maktgalna, cyniska och ofattbart intelligenta paret Frank (Kevin Spacey) och Claire Underwood (Robin Wright) använder både list, cynism och mod för att klättra upp för den konkurrenskraftiga karriärsstegen i Washington D.C.

Seriens 5:e säsong hade premiär i slutet av maj. Har du inte hunnit se den? Det är lugnt. Du kan streama den här.

Fear the Walking Dead
Fear the Walking Dead är en spin-off till The Walking Dead. Foto: Home Box Office (HBO)

Fear the Walking Dead är en spin-off till megasuccén The Walking Dead.

Vi får följa en dysfunktionell familj i Los Angeles när zombie-apokalypsen stundar och se hur de olika familjemedlemmarna tvingas anpassa sig till sin nya livsmiljö – ett liv på flykt undan döden.

5 juni släpptes säsong 3 på HBO, vilken du kan se här.

Master of None

I Netflix hyllade komediserie Master of None följer vi Dev – en 30-årig skådespelare bosatt i New York.

Han spenderar sina dagar med att spela in dåliga reklamfilmer, misslyckas med romantiken och hänga med kufen Arnold.

Serien blev kritikerrosad världen över när den hade premiär 2015 och nu i maj kom äntligen säsong 2 – in och titta!

Gypsy

Terapeuten Jean Holloway lever ett liv där hon blir för involverad i sina patienters problem.

Med en allt sämre impulskontroll hamnar hon i problem då hon skaffar intima relationer och problematiska förhållanden med personer från sina patienters liv.

Serien hade premiär på Netflix den 30 juni och kan ses här.

Örebro Tribune tycker till

Självklart är sommarens stora premiär Game of Thrones, giganten går nu in på den sjunde säsongen. Och serien kommer garanterat vara ett het samtalsämne under sommaren.

Vi på redaktion kan dock inte släppa The Handmaid’s Tale, serien är en av de mest spännande intressanta premiärerna i sommar.

Förutom The Handmaid’s Tale och Game of Thrones är Ray Donovan och Ballers två intressanta serier.

För den som vill köra på ett säkert kort kommer nya säsonger av Orange is The New Black och House of Cards. Dessa serier kommer att fylla ut ett tomrum under sommaren.

FIKK - För att alla behövs